Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ιερώνυμος κατά Χρυσής Αυγής - Makeleio.gr: “Είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για φτώχεια”

Ιερώνυμος κατά Χρυσής Αυγής - Makeleio.gr: “Είσαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για φτώχεια”
Δυστυχώς, η εκκλησία μας μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου, ο οποίος συνέβη κάτω από "περίεργες συνθήκες" που ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί, δεν έχει στην ηγεσία της έναν ιεράρχη ισάξιο του Μακαριστού. Ενδεικτικό της κατάπτωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση για τα θύματα της δολοφονικής ενέργειας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, η οποία ήρθε πολύ καθυστερημένα, δίχως να αναφέρει τα ονόματα των Συναγωνιστών μας και κατόπιν πίεσης του χριστεπώνυμου πλήθους.
Απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις Ιερώνυμου, ο οποίος καταφέρθηκε πάλι κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης έδωσε η ιστοσελίδα "Makeleio.gr", την οποία μεταφέρουμε αυτούσια: “Φαρμάκι” Ιερώνυμου κατά Χρυσής Αυγής για τα συσσίτια “μόνον για Έλληνες”. Αρχιεπίσκοπε, είσαι ο τελευταίος που μπορείς να μιλάς για φτώχεια και πείνα.
Mαγκιές Ιερώνυμου και φθηνοί λαϊκισμοί. Μιλώντας εκεί που τον παίρνει άρχισε τα χριστιανικά διδάγματα χωρίς να έχει κάνει ποτέ την αυτοκριτική του. Ούτε όταν έτρεχε σαν τον κολαούζο πίσω από τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου και τον Νικολάκη στο Κατάρ για να κλείσει μπίζνες για την Εκκλησία, ούτε όταν έτρεχε στη Πεντέλη να φυτέψει μέσα στα καμμένα και στα ξαναφυτεμένα, φωτοβολταικά. ‘Ασε Ιερώνυμε, σε μάθαμε. Και μην μας πεις ότι σου γράφουμε χωρίς σεβασμό. Όσο μας σέβεσαι, σε σεβόμαστε.
“Ο Χριστός δεν έκανε τέτοιες διακρίσεις. Όποιος σταθεί πλάι μας ότι κι αν είναι όταν έχει ανάγκη θα τον βοηθήσουμε». Με αυτή τη φράση απάντησε στο θέμα των συσσιτίων «μόνο για Έλληνες» που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή, ο Αρχιεπίσκοπος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για την θέση της Εκκλησίας απέναντι στο φαινόμενο.
Αποφεύγοντας κατά την πάγια τακτική του να θίξει πρόσωπα και πολιτικές, προτίμησε να απαντήσει μέσω της παραβολής του καλού Σαμαρείτη, λέγοντας πως αν και το θύμα που περιέθαλψε ο Σαμαρείτης δεν ήταν ομοεθνής του, εκείνος δεν δίστασε να πληρώσει για την νοσηλεία του. «Κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έχει μια άποψη εμείς πρέπει να την πάρουμε 100% τις μετρητοίς» σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας πως «Η αγάπη όταν μοιράζεται με τους ανθρώπους δεν κάνει εξαιρέσεις».
Εντάξει, Ιερώνυμε Λιάπη. Μας έπεισες ότι δεν παίζεις πολιτικά παιχνίδια…".

Δεν υπάρχουν σχόλια :