Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο «επαναστάτης» Αγγελόπουλος και… οι ευαισθησίες των πλουσιόπαιδων

Ο «επαναστάτης» Αγγελόπουλος και… οι ευαισθησίες των πλουσιόπαιδων
Εκ πρώτης όψεως η είδηση μοιάζει κοινότυπη. Ένα ακόμη πλουσιόπαιδο, γιατί περί αυτού πρόκειται, ακούγεται ότι θα χτίσει την εξοχική του έπαυλη. Ο λόγος για τον πρωτότοκο κανακάρη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου με το ζήτημα αν ο τύπος αυτός δεν εξέφραζε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και συγκεκριμένη κομματική προτίμηση (ΣΥΡΙΖΑ, αν και ορισμένοι λένε ότι είναι πιο «οργισμένος» και συντάσσεται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Μέσα από την αρθρογραφία του ο Αγγελόπουλος έχει δείξει τις διεθνιστικές του προτιμήσεις. Επομένως, ως πολιτικό πρόσωπο που επιχειρεί να είναι, θα κριθεί αναλόγως. Είναι πολύ εύκολο για τα διάφορα εκ γενετής πλουσιόπαιδα, που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους, να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους «κοινωνικούς επαναστάτες» (ποτέ φυσικά εις βάρος των δικών τους συμφερόντων) και τους «αλληλέγγυους στους μετανάστες» (αν και στην περιοχή που ζει ο Αγγελόπουλος δεν υπάρχουν μετανάστες).
Καταλαβαίνουμε, επίσης, γιατί ο Αγγελόπουλος είναι αριστερός (με δεξιές τσέπες;) και όχι Εθνικιστής. Κανένας εκπρόσωπος  καπιταλιστών  δεν μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενος προς τον Λαϊκό Εθνικισμό. Αν, όμως, ο γιόκας του κυρ Θόδωρου και της Γιάννας θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα ας χαρίσει όλη του την περιουσία. Είμαστε αφελείς, να ζητάμε κάτι τέτοιο; Όχι, αλλά δεν γουστάρουμε να θεωρούν Εμάς αφελείς… Θα του ζητούσαμε, όμως, κάτι πολύ πιο απλό. Μόλις χτίσει την Βίλλα του, ας την μετατρέψει σε χώρο υποδοχής των λαθρομεταναστών, αφού τόσο πολύ νοιάζεται για τα δικαιώματά τους. Όχι μέσα από την άνεση της μεγαλοαστικής του κατοικίας ,όπως και άλλοι πλούσιοι αριστεροί, φυσικά, που ζουν μέσα στη χλιδή, να απαιτεί από τα φτωχά Λαϊκά στρώματα να ζουν μαζί με τους παράνομους αλλοδαπούς. Αλλά έτσι είναι όλοι αυτοί οι «κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι» και «βαθιά ανθρωπιστές και αντιρατσιστές». Ζητούν πάντα από τους άλλους θυσίες και όχι από τους ίδιους.
Σκεπτόμενος την περίπτωση του νεαρού Αγγελόπουλου μου ήρθε στο νου η ρήση ενός τέως Γερμανού μαρξιστή, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «όποιος δεν είναι μαρξιστής στα 18 δεν έχει καρδιά. Όποιος παραμένει στα 30 δεν έχει μυαλό». Κάπως έτσι φανταζόμαστε και τον σημερινό «οργισμένο νεολαίο» Αγγελόπουλο. «Επαναστάτης» σήμερα (με τα λεφτά του μπαμπά, εννοείται) και σε λίγα χρόνια από τώρα θα υπεραμύνεται των οικογενειακών του συμφερόντων, μετατρεπόμενος σ΄έναν σκληρό και αδυσώπητο κεφαλαιοκράτη. Αν ρωτήσει, μάλιστα, τον Στουρνάρα (ως πρώην Κνίτη) θα του δώσει πολύ καλές συμβουλές…

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :