Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΥΡΙΡ: ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ



Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Βιαστικοί για τη μνημονιακή συμφωνία της συγκυβέρνησης των Αθηνών με τους διεθνείς τοκογλύφους, εμφανίζονται οι υπεύθυνοι της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ». Έτσι, σε άρθρο που υπογράφει η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της εφημερίδας, Μαργκαρέτα Κοπάινιγκ, προβάλλει ερωτήματα όπως: «ποιοί είναι οι λόγοι που δεν υπάρχει γρήγορα μια απόφαση;», και «που είναι ο ηγετικός ρόλος της Γερμανίδας καγκελάριου;», επισημαίνοντας ότι «η ιστορική σημασία του εγχειρήματος της ολοκλήρωσης φαίνεται να αφήνει αδιάφορους πολλούς, που δεν χαραμίζουν καμιά σκέψη τους για τον πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, αλλά προτιμούν νέες εχθρότητες και εθνικισμούς».

Επειδή δε υπάρχουν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν τι εννοεί, το κάνει πιο λιανά στον επίλογο του άρθρου της, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: «Αν αποτύχει μια συμφωνία με τους Έλληνες, αυτό θα ευνοούσε με σιγουριά τα ακραία κόμματα, δεξιά και αριστερά, και στην Ελλάδα τους νεοφασίστες».

(ΥΓ): Σιγά το νέο! Μας το’ χουνε πει κι άλλοι πρωτύτερα… Και καλά θα κάνουν στας Ευρώπας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά γι’ αυτό που ’ρχεται ολοταχώς… Για την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια :