Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟΣ O ΡΑΠΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του Δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ; Καμαρώστε το ΓΟΥΡΟΥΝΙ που ΡΑΠΑΡΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΑΠΕΡ

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. Οι εικόνες από το βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.
Oι βρετανικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.
ΦΩΤΟ
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, πρόκειται για τον βρετανό ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο “Τζον”, ενώ οι άλλοι δύο, επίσης γνωστοί για τη δράση τους τζιχαντιστές, συμμέτοχοι στη δολοφονία, φέρονται να είναι ο Abu Abdullah al-Britani και ο Abu Hussein al-Britani, γνωστοί ως “The Beatles”.

5552
Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με το σωματότυπο αλλά και την προφορά του εκτελεστή, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Βρετανός τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο, είναι ο Λονδρέζος ράπερ.
Μάλιστα, πρώην όμηρος ο οποίος γνώρισε τον «Τζον» κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, δήλωσε ότι ο τελευταίος είναι ένας από τους τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση ξένων ομήρων στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
5551
Ο πρώην όμηρος, είπε ακόμα ότι ο «Τζον» είναι καλλιεργημένος, μορφωμένος και αφοσιωμένος στις αρχές της πίστης του Ισλάμ.
5553
Ο “Τζον” και οι “The Beatles”

Σύμφωνα με το BBC, σε τρεις Βρετανοί τζιχαντιστές είχαν αναθέσει οι ισλαμιστές να φρουρούν τους ξένους κρατούμενους. “Φαίνεται ότι σ’ αυτούς τους τρεις είχαν δώσει παρατσούκλια από τους Μπιτλς: ήταν ο Τζον, ο Πολ και ο Ρίνγκο. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ήταν πολύ βίαιοι απέναντι στους ομήρους”.
Σε δημοσίευμα του «Guardian» αναφέρεται ότι ο «Τζον» ήταν ο βασικός διαπραγματευτής για την απελευθέρωση 11 ξένων ομήρων, οι οποίοι παραδόθηκαν τελικά στις τουρκικές Αρχές από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια γύρισαν στις πατρίδες τους. Βασικό χαρακτηριστικό του, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», είναι η βαθιά αφοσίωσή του στο Ισλαμικό Κράτος.
5554
Οι διωκτικές αρχές στο Λονδίνο πιστεύουν ότι είναι κάτοικος του ανατολικού Λονδίνου, δεν είναι γεννημένος στη Βρετανία αλλά μιλά τη ιδιότυπη cockney, τη διάλεκτο της περιοχής. Θεωρούν δε ότι είναι γνωστός στις Αρχές από παράνομες δραστηριότητες.
Η Βρετανία, που μετρά περίπου 2,7 εκατομμύρια μουσουλμάνους σε συνολικό πληθυσμό 63 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον υψηλό αριθμό Βρετανών που φεύγουν από τη χώρα για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που Βρετανοί υπήκοοι εμφανίζονται σε βίντεο ισλαμιστικών οργανώσεων.
Ο 23χρονος ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, άφησε πίσω του μία έπαυλη αξίας 1,5 εκ. ευρώ (!) που διατηρούν οι γονείς του για να ασπαστεί τον ισλαμισμό και να ενταχθεί στους τζιχαντιστές της Συρίας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει τοφως της δημοσιότητας, ο πατέρας του 23χρονου έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για εμπλοκή και συνεργασία με την Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :