Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ… ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ… ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ!

αρχείο λήψης
Γράφει ο Αντίοχος.
Κεραυνό εν αιθρία έριξε ο «αντιστασιακός» Μανώλης Γλέζος στο λιμνάζων πολιτικό σκηνικό της Μπανανίας μας.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γλέζος είπε τα εξής «περίεργα»:
«Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».
Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τον ευρωβουλευτή του, όχι με επίσημη ανακοίνωση, αλλά μέσω «διαρροής κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ»:
«Από το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως επισήμως δεν σχολιάζουν τις απόψεις του ευρωβουλευτή και ιστορικού στελέχους, διευκρινίζουν ωστόσο ότι όσα είπε ο κ. Γλέζος δεν είναι μέρος του συλλογικού σχεδιασμού του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρθει στην κυβέρνηση είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής»
.
Τι συμβαίνει εδώ; Λέτε να… ξεμωράθηκε ο Γλέζος; Ή μήπως τον πείραξε το… σύνδρομο των Βρυξελλών;
Τίποτα από τα παραπάνω. Απλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ –όπως έχουμε γράψει πολλές φορές- θέλει να αποφύγει -όπως ο διάβολος το λιβάνι- την αυτοδυναμία. Διότι, σε τέτοια περίπτωση δε θα υπάρχει δικαιολογία που δε θα… σκίσει το Μνημόνιο και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Ενώ, όταν δε θα είναι αυτοδύναμος και θα «αναγκαστεί» εκ των πραγμάτων να συνεργαστεί με το μόρφωμα του Μπόμπολα (Ποτάμι), το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και με την ΝΔ (σε «Μεγάλο Συνασπισμό», που λέει κι ο Ψυχάρης), θα αποποιηθεί την ευθύνη και θα τη ρίξει στο… λαό και στις… «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»: «Αν μας δίνατε την αυτοδυναμία, θα το σκίζαμε το Μνημόνιο. Αλλά τώρα που αναγκαστικά συγκυβερνούμε με άλλους, οι εταίροι θέτουν βέτο. Τι άλλο να κάνουμε; Να κάνουμε κάθε βδομάδα εκλογές; Δεν το αντέχει ο τόπος!».
Τώρα, όμως, βλέπουν ότι έτσι όπως το πάει ο φον Αντωνάκης, μπορεί να πιάσουν ακόμα και την αυτοδυναμία. Προκειμένου, λοιπόν, να αποτρέψουν τέτοια… συμφορά, θ’ αρχίσουν να βάζουν… αυτογκόλ, για να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του απλού κόσμου προς το κόμμα τους! Αρχής γενομένης από τη μπαρούφα που αμόλησε ο Γλέζος, όσο μεγαλώνει η διαφορά τους από την νουδούλα, τόσα περισσότερα… αυτογκόλ θα βάζουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :