Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


62520209393
Κατά διαβόλου πάνε τα οικονομικά της χώρας, παρά την άγρια φορομπηχτική πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης των τριών… καμπαλέρος. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο κοσμάκης αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια!
Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο δίμηνο του 2013 θα μπει στα κρατικά ταμεία 1 δισ. ευρώ λιγότερα από όσα μπήκαν το πρώτο δίμηνο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του κράτους το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2012 ήταν 9,25 δις. ευρώ, ενώ για φέτος η αισιόδοξη πρόβλεψη είναι να ανέλθουν το πολύ στα 8,4 δις. ευρώ.
Μάλιστα, η υστέρηση στα έσοδα έγινε αισθητή τον τρέχοντα μήνα και αποκλείεται να επιτευχθεί ο μηνιαίος στόχος για έσοδα 4 δισ. ευρώ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου είχαν εισπραχθεί έσοδα 1,17 δισ. ευρώ, έναντι 1,36 δισ. ευρώ που αναμένονταν, δηλαδή 180 εκατ. ευρώ λιγότερα από το στόχο.
Το αποτέλεσμα από την υστέρηση εσόδων –που αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες- θα είναι η κατάρρευση του κρατικού προϋπολογισμού και των «στόχων του Μνημονίου», που θα φέρει τη συγκυβέρνηση σε πλήρες αδιέξοδο. Κι αυτό σημαίνει πως τίποτα πλέον δεν αποκλείεται από δω και πέρα. Από στάση πληρωμών (του κράτους προς τους πολίτες), μέχρι κατάρρευση της μνημονιακής συγκυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια :