Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΑΧΕΙΑ» ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ, ΣΤΟ «ΠΑΡΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΙΒΛΙΑ» ΤΟΥ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ»




Ο πιο ένθερμος (και πιο… φωνακλάς) υποστηρικτής του Μνημονίου, ο Α. Γεωργιάδης, άρχισε την… κλάψα, ότι δε βγαίνει οικονομικά κ.τ.λ., μπας και τον λυπηθούν οι ψηφοφόροι του και τον… σταυρώσουν στις επόμενες εκλογές. Όχι αυτοπροσώπως, αλλά μέσω καραστημένου «παραπολιτικού» σχολίου στο καθεστωτικό «Βήμα»:
«Δεν έχω να πληρώσω ούτε το χαράτσι της ΔΕΗ, ούτε τους φόρους», λέει ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και συγκάλεσε οικογενειακό μίτινγκ. Από κοινού με την συζυγό του κυρία Ευγενία Μανωλίδου αποφάσισαν ότι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους στην.. εργασία. Όχι τόσο η κυρία Μανωλίδου, όσο ο κ. Γεωργιάδης, που διπλασιάζει τον χρόνο των εκπομπών του αυτών που πουλά διάφορα βιβλία».
Θα χρησιμοποιούσαμε ως παράδειγμα το «κοριτσάκι με τα σπίρτα», αλλά δε μας ταιριάζει η… ομοιοκαταληξία κι έτσι θα χρησιμοποιήσουμε άλλο. «Πάρτε κύριε λαχεία», έλεγε λοιπόν ο Σπύρος Ζαγοραίος στο γνωστό τραγούδι του. Να το κατάλληλο σύνθημα για να… συγκινήσει τον κόσμο ο… πτωχός (πλην τίμιος) «μπουμπούκος» και να μαζέψει αυτά που του λείπουνε για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του: «πάρτε κύριε βιβλία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :