Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ “ΣΑΠΙΟ” ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ “ΖΑΡΝΤΙΕΡΕΣ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΗΓΕΤΗ

kameron-poutin

Η Βρετανία, το παλάτι των οργίων και οι “πολιτικές ζαρντιέρες” της Ετρώπης μαζί με τις αγγλόφωνες μυστικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει τον ανηλεή φραστικό αλλά και διπλωματικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Δημοκρατίας και της Ορθόδοξης Πίστης. Το “αδερφάτο” του Κάμερον  προειδοποίησε την Τετάρτη τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία
ενδέχεται να αντιμετωπίσει την οριστική της αποβολή από τους G8 αν το Κρεμλίνο συνεχίσει να κινείται εναντίον της Ουκρανίας. Οι απειλές προέρχονται από τον ίδιο τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο της χώρας του πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση για το αν θα αποβληθεί οριστικά η Ρωσία από το κλαμπ των οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη. Ήδη βέβαια οι ΗΠΑ μαζί με τις συμμάχους της στη G7 θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στις κινήσεις τις Ρωσίας να προσαρτήσει στα εδάφη της την Κριμαία.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Μόσχα ότι κινείται στο «σκοτεινό μονοπάτι που θα την οδηγήσει στην απομόνωση», μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη ναυτική έδρα της Ουκρανίας στον κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης και την ύψωση της ρωσική σημαίας. Να σημειώσουμε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες υποστηρίχθηκαν από άοπλους εθελοντές. Η εντυπωσιακή κατάληψη ήρθε την ώρα που η Ρωσία και η Δύση στέκονται αντιμέτωπες σε μια κρίσιμη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να αναζητούν εναγωνίως τρόπους προκειμένου να αυξήσουν την πίεση απέναντι στο Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.
Πάντως για τον πρόεδρο Πούτιν και το επιτελείο του που με “κρύο αίμα” αντιμτωπίζουν τις συνεχείς προκλήσεις και τους λεονταρισμούς από ανύπαρκτα πολιτικά μυαλά, ισχύουν προφανώς όλα όσα είχαν πει τη μέρα που ανακηρύχθηκε ως επίσημο μέλος της Ομοσπονδίας η Κριμαική.
Για τις ενέργειες της Δύσης:
«Στην περίπτωση της Ουκρανίας οι Δυτικοί ξεπέρασαν τα όρια, ενήργησαν αυθαίρετα, ανεύθυνα και αντιεπαγγελματικά», ανέφερε ο Πούτιν. Επεσήμανε ότι οι Δυτικές χώρες γνώριζαν πολύ καλά ότι στην Κριμαία ζουν εκατομμύρια Ρώσοι. «Η Ρωσία βρέθηκε σε ένα σημείο, από το οποίο δεν μπορούσε πλέον να οπισθοχωρήσει», δήλωσε.
Για το ΝΑΤΟ:
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ότι η Ουκρανία μπορεί να διευρύνει τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ο Πούτιν είπε: «Δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, είμαστε αντίθετοι, η στρατιωτική συμμαχία -γιατί παρά τις όποιες εσωτερικές διεργασίες παραμένει ένας στρατιωτικός οργανισμός- να κάνει το αφεντικό δίπλα από την αυλή μας, από το σπίτι μας, ή σε ιστορικά μας εδάφη».
Για το διεθνές Δίκαιο:
Σχετικά:
Σκληρή γλώσσα Πούτιν: «Η Δύση πέρασε την Κόκκινη Γραμμή στην Ουκρανία– Οι εταίροι μας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν καθοδηγούνται από το διεθνές δίκαιο, αλλά από το δίκαιο του όπλου»
Πούτιν: «Στις καρδιές και το μυαλό των πολιτών η Κριμαία είναι πάντα ρωσική γη»
Πούτιν προς Ομπάμα: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία διεξήχθη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες δικαίου
Ο Πούτιν αποκάλεσε «κυνισμό που προκαλεί έκπληξη» τις ανακοινώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου. Υπογράμμισε δε, ότι η κατάσταση στην Κριμαία είναι απολύτως όμοια με αυτήν του Κοσόβου που επέβαλαν εκεί οι Δυτικές δυνάμεις. Επικαλέστηκε μάλιστα την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την οποία «καμιά γενική απαγόρευση για τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν απορρέει από την πρακτική του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το γενικό διεθνές Δίκαιο δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε χρήση απαγόρευσης για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».
Ο πρόεδρος επικαλέστηκε επίσης τη διακήρυξη που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ σχετικά με την περίπτωση του Κοσόβου. Το κείμενο αναγνώριζε ότι ανακηρύξεις ανεξαρτησίας μπορεί να παραβιάζουν την εσωτερική νομοθεσία χωρών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει παραβίαση του διεθνούς Δικαίου. «Οι ίδιοι το έγραψαν, το διαλάλησαν σε ολόκληρο τον κόσμο, έκαναν τους πάντες να το δεχτούν, και τώρα θυμώνουν. Για ποιο λόγο;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.
Για τις κυρώσεις:
«Σήμερα μας απειλούν με κυρώσεις -ανέφερε- αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς ζούμε σε συνθήκες πολλών περιορισμών, ιδιαίτερα σημαντικών για μας, για την οικονομία, για τη χώρα μας». Υπενθύμισε ότι από την περίοδο ακόμη του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ, και στη συνέχεια και οι άλλες χώρες, απαγόρεψαν να πωλούνται στη Ρωσία πολλές τεχνολογίες και εξοπλισμός. Αυτή η απαγόρευση άρθηκε μόνο τυπικά, θεωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα πολλές απαγορεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η περιβόητη πολιτική ανάσχεσης της Ρωσίας, η οποία πραγματοποιούταν τον 18ο, τον 19ο και τον 20ο αιώνα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Προσπαθούν συνεχώς να μας κολλήσουν σε κάποιο τοίχο για το γεγονός ότι έχουμε ανεξάρτητη θέση, για το ότι την προασπιζόμαστε, για το ότι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν υποκρινόμαστε».
Για την Κίνα και την Ινδία:
«Είμαστε ευγνώμονες προς όλους όσους προσέγγισαν με κατανόηση τα βήματά μας στην Κριμαία. Ευγνώμονες προς τον λαό της Κίνας, η ηγεσία του οποίου αξιολογούσε και αξιολογεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την Κριμαία λαμβάνοντας υπόψη το πλήρες ιστορικό και πολιτικό τους φάσμα. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συγκρατημένη στάση και αντικειμενικότητα της Ινδίας».
Απευθύνθηκε επίσης και στη Γερμανία θυμίζοντας πως, όταν αποφασιζόταν η ένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, την πρωτοβουλία αυτή δεν την είχαν υποστηρίξει οι πάντες, ωστόσο η ΕΣΣΔ είχε ταχθεί πλήρως υπέρ της ιστορικής αυτής ένωσης. «Είμαι βέβαιος -τόνισε ο πρόεδρος- ότι αυτό δεν το έχετε ξεχάσει και ελπίζω ότι οι Γερμανοί πολίτες, θα υποστηρίξουν και αυτοί την επιδίωξη του ρωσικού κόσμου, της ιστορικής Ρωσίας, για αποκατάσταση της ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :