Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ: Αγωνιώδεις προσπάθειες επιβίωσης και πολλά ανοιχτά σενάρια

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ: Αγωνιώδεις προσπάθειες επιβίωσης και πολλά ανοιχτά σενάρια
Το ΠΑΣΟΚ πλέον βρίσκεται εντός του πολιτικού «τάφου». Οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη αφήνοντας το πλέον εκτός βουλής. Εσωκομματικά έχει γίνει χίλια κομμάτια και πλέον το μοναδικό συνεκτικό στοιχείο του είναι ο Σαμαράς. Ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί εντός της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν τόλμησε να διαγράψει τους Κακλαμάνη και Παπανδρέου ο Βενιζέλος όταν αυτοί καταψήφισαν μέρος του
πολυνομοσχεδίου. Κοινώς, τελείωσαν οι τσάμπα «μαγκιές» του αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πλέον δεν έχει την δυνατότητα να συγκρουστεί με κανέναν.
Το ΠΑΣΟΚ πλέον για να συντηρηθεί στην εξουσία έχει δημιουργήσει δύο κόμματα, έτσι ώστε η πιθανή αποτυχία του ενός να αντισταθμιστεί από την καλύτερη πορεία που ενδεχομένως να έχει το άλλο. Έχει δημιουργήσει έναν εμφανώς πασόκικο συνδυασμό, την «Ελιά», και έναν συνδυασμό κρυφοπασόκων, «Το Ποτάμι». Παραλλήλως κατεβάζει δύο υποψηφίους για τις περιφερειακές εκλογές, τον Σγουρό και τον Καμίνη.
Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ είναι να επιτύχει καλά ποσοστά ένα από τα δύο αποκόμματα και να καταφέρει να εκλέξει έναν εκ των δύο αυτοδιοικητικών υποψηφίων του. Αυτό θα του δώσει την απαραίτητη ανάσα ζωής, προκειμένου να σχεδιάσει την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα και στα ταμεία που αυτά περιλαμβάνουν. Έως τότε η μοναδική του αρμοδιότητα είναι να μην καταρρεύσει με πάταγο που ενδεχομένως να έχει ανεπίστρεπτες συνέπειες.
Σε αυτές τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ συνηγορεί και ο Σαμαράς και το σύνολο της διαπλοκής. Γι’ αυτό βλέπουμε το απόκομμα των κρυφοπασόκων, «Το Ποτάμι», να μην μπορεί να κάνει συγκέντρωση χωρίς να φάει κράξιμο, αλλά παρόλα αυτά να παίρνει ποσοστά στις μαϊμού δημοσκοπήσεις, όπως έπαιρνε και η ΔΗΜΑΡ λίγο πριν τις εκλογές, όπου καταποντίστηκε. Το ίδιο συμβαίνει με τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες παρότι είναι εντελώς απούσες από την κοινωνία δείχνουν να παίρνουν ποσοστά στις καθεστωτικές δημοσκοπήσεις, ενώ «πατώνουν» στις πραγματικές δημοσκοπήσεις.
Καθήκον όλων των Ελλήνων να κλείσει στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας την εν λόγω εγκληματική οργάνωση και ακολούθως μία Εθνική Κυβέρνηση να αποκαλύψει διά της Δικαιοσύνης την βρώμα δεκαετιών, που οδήγησε τον τόπο στην σημερινή κατάντια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :