Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

MIA ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩΝ…

papandreousamaras_h_633_451
Το σύστημα έχει κάνει τις επιλογές του. Έχει επιλέξει τα στελέχη και τους διαδόχους της εκάστοτε παρέας που μας διοικεί και παίρνει αποφάσεις για εμάς και το μέλλον μας, και μάλιστα, κατά μια περίεργη σύμπτωση, για κάθε υπουργό οικονομικών, υπάρχει ένας συμφοιτητής ή ένας καθηγητής στο αντίπαλο κόμμα, που φοιτούσε ή δίδασκε στο ίδιο ακριβώς Πανεπιστήμιο του εξωτερικού…
Έτσι: 
Στις αρχές του 2008 ο Γιώργος Παπανδρέου όρισε ως σκιώδη του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη την Λούκα Κατσέλη. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει ένα διάστημα ολίγων μηνών στο Birkbeck College  τουΠανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου ο κ. Αλογοσκούφης διετέλεσε από το 1984 έως το 1992 Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής.
Με μεσολάβηση του κ. Αλογοσκούφη η Λούκα, βρέθηκε ως επισκέπτης καθηγητής στο Birkbeck College για ένα εξάμηνο το 1987. Παρά την πολύχρονη σχέση τους και τη φιλία που τους συνέδεε πάντως, ηπολιτική τους σχέση ήταν μια καταστροφή. 
 
Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα σε υπερθετικό βαθμό. Γιατί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει συνυπάρξει με τον νέο σκιώδη του Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πανεπιστήμιο τηςΟξφόρδης. Ο Στουρνάρας εργάστηκε από το 1981 ως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine΄s. Ένας από τους φοιτητές του τότε ήταν οΤσακαλώτος, ο οποίος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Οι δύο τους δεν έγιναν απλώς καλοί φίλοι στην Οξφόρδη αλλά συνεργάστηκαν και αργότερα στην οικονομική έρευνα.
Το 1994 ένα κοινό τους άρθρο με τίτλο «Investment and Credit Rationing in Four European Economies» δημοσιεύτηκε στην Greek Economic Review. Το 2001 ακολούθησε ακόμα ένα επιστημονικό κοινό τους άρθρο για το νέο ρόλο του χρηματοοικονομικού τομέα στις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης.
Αντίθετα με ότι θα πίστευε κανείς, ο Στουρνάρας έχει το πιο «λαϊκό» μπακγκράουντ, αφού αποφοίτησε από το Δημόσιο της Φιλοθέης (όσο λαϊκή μπορεί να είναι η Φιλοθέη) σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πήγε στην Οξφόρδη για μεταπτυχιακό.
Αντίθετα ο Τσακαλώτος είναι αυθεντικό προϊόν της βρετανικής upper class και του αριστοκρατικού establishment αφού πήγε στην Οξφόρδη αφού προηγουμένως κάθησε στα θρανία του φημισμένου Eton. 
Εξκολουθείται εσείς να πιστεύετε σε ένα σύστημα που παίζει με σημαδεμένα χαρτιά; Που προετοιμάζει με σχολαστικότητα τους διαδόχους του; Εμείς πάλι ΌΧΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :