Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το έμβρυο που βρέθηκε σε τουαλέτες του ΕΠΑΛ Ζακύνθου! (φωτο)

Απίστευτο κι όμως συνέβη πραγματικά. Το θέμα που ανέδειξε το zantevoice σχετικά με το έμβρυο που βρέθηκε στις τουαλέτες του ΕΠΑΛ αποκαλύπτει την ανθρώπινη ευαισθησία των Ζακυνθινών. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε, μετά από χιλιάδες επισκέψεις στην ιστοσελίδα αλλά και τηλεφωνικές ή άλλες οχλήσεις τις οποίες δεχθήκαμε και αφορούσαν τόσο εάν το θέμα είναι πραγματικό όσο και ότι ζητούσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Επειδή το zantevoice ήθελε να δώσει μια ευκαιρία σε αυτούς που χειρίστηκαν το θέμα να σταθούν στο ύψος της περίστασης, η πρώτη δημοσίευση έδινε μόνο την κοινωνική διάσταση του θέματος.
Οι επίσημες αρχές έχουν άγνοια του θέματος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και επειδή οι ασφαλής πληροφορίες που διαθέτει το zantevoice μαζί με το φωτογραφικό ντοκουμέντο δείχνουν ότι έγινε προσπάθεια υποβάθμισης (συγκάλυψης) του θέματος, είμαστε υποχρεωμένοι να εκθέσουμε τις μέχρι τώρα πληροφορίες που γνωρίζουμε, έτσι ώστε πολλοί φίλοι του zantevoice να μην αναρωτιούνται πλέον για το τί απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία. Ταυτόχρονα καλούμε τις αρχές όσο και αυτούς που μέχρι τώρα χειρίστηκαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να πάρουν θέση και να απαντήσουν στα ερωτηματικά που προκύπτουν από την διαχείριση του θέματος.

Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές μέχρι τώρα αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα έμβρυο που εφυλάσσετο σε μια ειδική ιατρική γυάλα με φορμαλδεΰδη (όπως συνηθίζεται) στο παλαιό Νοσοκομείο Ζακύνθου –μαζί με άλλες πέντε ( ; )- των οποίων η τύχη αγνοείται, ενώ η συγκεκριμένη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στις τουαλέτες του ΕΠΑΛ, όπου και έσπασε με αποτέλεσμα το έμβρυο να καταπέσει στο έδαφος.
ΕΜΒΡΙΟ-ΕΠΑΛ2
Ασφαλώς το zantevoice δεν εξετάζει πώς βρέθηκε εκεί η συγκεκριμένη φιάλη – αυτό είναι δουλειά άλλων – αλλά δίνει βαρύτητα σε δύο βασικά ερωτήματα που προκύπτουν: Το πρώτο –εφόσον η πληροφορία που ελέγχεται ως αληθής, επαληθευτεί- είναι γιατί τέτοιο υλικό ξέμεινε στο παλαιό Νοσοκομείο (μαζί με πλήθος άλλων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών, όπως γράψαμε πριν μία εβδομάδα με αντίστοιχο φωτογραφικό ρεπορτάζ εδώ), που αφύλακτο έγινε έρμαιο στα χέρια απερίσκεπτων νεολαίων. Το δεύτερο σοβαρό ερώτημα αφορά την διαχείριση του θέματος από τους ιθύνοντες του ΕΠΑΛ –που πληροφορίες λένε ότι έδιωξαν τα παιδιά και έκαμαν έκτατο συμβούλιο για το θέμα αυτό χωρίς στην ουσία να ξέρει κανείς μέχρι τώρα τί πραγματικά απέγινε το πτώμα του εμβρύου.
Παρότι έγινε προσπάθεια διάψευσης του ρεπορτάζ παρουσιάζοντας το θέμα ως μία φάρσα μαθητών που έπαιζαν με μία κούκλα (η οποία ειρήσθω εν παρόδω φάνηκε να είναι τόσο σοβαρή ώστε για μία κούκλα να φύγουν νωρίτερα οι μαθητές και να γίνει έκτακτο συμβούλιο στο ΕΠΑΛ !!), εμείς θα χαιρόμασταν να έχουμε κάνει λάθος και να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη για την κοινωνική αναστάτωση που προκαλέσαμε.
Τα ερωτήματα σχετικά με τα παρατημένα (γενικώς) πράγματα στο παλαιό Νοσοκομείο, παραμένουν και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να δώσουν ένα τέλος στο τί απέγινε το έμβρυο (και οι άλλες πέντε γυάλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια :