Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΟΙ ΑΘΕΟΙ… ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ» ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ-Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΘΕΟΣ Ο Ρ.ΝΤΟΚΙΝΣ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΠΕ: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!”

b8d2cce5f470b8393ccc613faed75c5f_l2

Ο πολυγραφότατος και μαχητικότατος βρετανός εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς… είναι σταρ… και ο πιο διάσημος άθεος στον κόσμο.
Ο αποκαλούμενος και «ροτβάιλερ του Δαρβίνου», επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και μίλησε ενώπιον πολυπληθούς κοινού  σε πολυχώρο της Αθήνας.
Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση για να συζητήσει με το κοινό για την εκοσμίκευση και τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα αλλά και θέματα που αφορούν την θεωρία της εξέλιξης και τον ίδιο. Το βασικό του μήνυμά του ήταν μάλλον επιθετικό: Η θρησκεία είναι μια αρνητική δύναμη, που στέκεται εμπόδιο στον ορθολογισμό, στα ατομικά δικαιώματα και στην πρόοδο.
daw-rich-708
Στη συζήτηση για μια ακόμη φορά υποστήριξε πως δεν υπάρχει Θεός και ότι η πίστη είναι μια ψευδαίσθηση.
Οι αποψινές του ατάκες, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων:
Δεν χρειάζεται η πίστη στον Θεό, για να είναι κανείς ηθικός.
Η ζωή αναδύθηκε μόνη της στη Γη και πιθανότατα υπάρχει και αλλού στο σύμπαν.
Ο δαρβινισμός αποτελεί την καλύτερη εξήγηση για την εξέλιξη στη φύση, αλλά οι κοινωνίες επουδενί δεν πρέπει να είναι δαρβινικές.
Πολλοί αρχηγοί κρατών είναι άθεοι, αλλά το κρύβουν.
Η λιτότητα ενθαρρύνει τη θρησκεία, επειδή όταν κανείς χάνει την πίστη του στην ανθρωπότητα, στρέφεται στο υπερφυσικό. Αντίθετα, όσο ισχυρότερο είναι το κράτος πρόνοιας, τόσο εξασθενεί το θρησκευτικό συναίσθημα.
Η πίστη στον Ιησού ή στον Μωάμεθ είναι εξίσου παράλογη με την πίστη στους θεούς του Ολύμπου. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια θρησκεία και ασφαλώς ο Χριστός- αν όντως υπήρξε ιστορικό πρόσωπο- ούτε γεννήθηκε από μία παρθένο, ούτε έκανε θαύματα, ούτε αναστήθηκε.
Ολες οι θρησκείες είναι παράλογες και άξιες κριτικής.
Οι νόμοι και οι καταδίκες για βλασφημία των θείων είναι γελοίοι. Εξίσου γελοίο είναι ότι πολλά θρησκευτικά δόγματα, όπως η Ορθοδοξία και ο Καθολικισμός, απαγορεύουν τη χειροτονία γυναικών ως ιερέων και επισκόπων.
Τίποτε δεν δικαιολογεί τις αρνητικές απόψεις της θρησκείας για τους ομοφυλόφιλους.
Το κράτος πρέπει να είναι πλήρως εκκοσμικευμένο και όχι υπό την επιρροή της θρησκείας.
Η θρησκεία σταδιακά υποχωρεί και ο αθεϊσμός κερδίζει έδαφος.
Η ορθολογική σκέψη αναπόφευκτα οδηγεί στον αθεϊσμό.
Το διαδίκτυο βοηθά στη διάδοση των ορθολογιστικών και αθεϊστικών ιδεών.
Τα ζώα αξίζουν καλύτερη μεταχείριση.
Μη σκέφτεστε τον θάνατο, ζήστε το παρόν και να είστε αισιόδοξοι στη ζωή σας κι ας μην υπάρχει άλλη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Ρίτσαρντ Ντόκινς να υπογράφει τα βιβλία των θαυμαστών του, η οποίοι σχημάτισαν ουρά για να τον συναντήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :