Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ (200 ΕΥΡΩ)



MOYRGOS
Τι κάνουν παγίως οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα, όταν θέλουν να πάρουν κάποιο μέτρο; Αμολάνε έναν «λαγό», ο οποίος το προαναγγέλλει, άμεσα ή έμμεσα, δήθεν εξ’ ιδίας πρωτοβουλίας. Το πληροφορείται η κοινή γνώμη κι εκείνοι που θα το υποστούν, αναστατώνονται, γίνεται φασαρία μεγάλη, μετά από λίγο υπάρχει εκτόνωση και τότε έρχεται ο αρμόδιος κατοχικός υπουργός και το… σερβίρει και επισήμως.
Το παλιό κόλπο, λοιπόν, που περιγράψαμε παραπάνω, φαίνεται πως εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας και με τον κατώτατο μισθό. Το ρόλο του «λαγού» στη συγκεκριμένη περίπτωση τον έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιος Μέργος (προερχόμενος από την ΝΔ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής), ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, είπε τα εξής:
«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η κατοχική συγκυβέρνηση θεωρεί «ανάπτυξη» την μετατροπή της πατρίδας μας σε Βουλγαρία, με κατώτατο μισθό 200 ευρώ! Κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει στο άμεσο μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια :