Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ



ITHAGENIA
Επιτέλους, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε χθες τελεσίδικη απόφαση για τον διαβόητο νόμο Ραγκούση κι έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Ως πρώτη άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής θα είναι η ακύρωση όλων των πράξεων απονομής ιθαγένειας από το 2010 έως σήμερα σε όσους είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είτε φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.
Στην απόφαση του Σ.τ.Ε αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νόμου προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος καθώς η πολιτογράφηση που προβλέπει ο αντισυνταγματικός νόμος (3838/10) γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης. Επίσης, αναφέρεται ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος. Η συγκυβέρνηση, που υπερηφανεύεται ότι πολεμά την ανομία, οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση άμεσα. Για να δούμε, θα το κάνει ή…
Και βέβαια, πρέπει εδώ και τώρα να ακυρωθούν και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές του 2010, στους δήμους στων οποίων τους εκλογικούς καταλόγους είχαν εγγραφεί και ψήφισαν αλλοδαποί της παραπάνω κατηγορίας. Με πρώτον τον Δήμο Αθηναίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια :