Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Χειροπέδες» σε δουλέμπορο από σκυλί-ήρωα


Σκύλος-ήρωας έβγαλε ασπροπρόσωπους τους αστυνομικούς που τον εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια! Το «δεξί χέρι» της ομάδας FRONTEX απέδειξε -με κίνδυνο της ζωής του- ότι η θέση του ανιχνευτή τού αξίζει και με το παραπάνω, αφού παρά τις μαχαιριές που δέχτηκε από έναν «ζόρικο» δουλέμπορο, κατάφερε να τον θέσει εκτός... μάχης.

Το εκπαιδευμένο ζώο βρισκόταν στο πλευρό των ατόμων της ομάδας της FRONTEX που περιπολούσαν μαζί με αστυνομικούς της Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης στην αγροτική περιοχή Φερών. Ξαφνικά στην αντίληψή τους έπεσε ένας Τούρκος που μόλις είχε περάσει από τον Εβρο έναν λαθρομετανάστη, τον οποίο θα έστελνε να περιμένει στις πλαστικές λέμβους μαζί με άλλους είκοσι. Ο παράνομος μετανάστης ακινητοποιήθηκε αμέσως από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, όμως, ο δουλέμπορος τράπηκε σε φυγή σε μια προσπάθεια να διαφύγει. Μην έχοντας πολλές επιλογές διαφυγής, αποφάσισε να πέσει στο ποτάμι.
Αμέσως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της FRONTEX βούτηξε στο Δέλτα του Εβρου για να τον ακινητοποιήσει και να τον αφοπλίσει. Ο Τούρκος πανικοβλήθηκε αλλά δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού με σβέλτες κινήσεις έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσέπη του σακακιού του και άρχισε να χτυπάει με αυτό το λαγωνικό στην πλάτη, επιχειρώντας να το διώξει από πάνω του. Παρά τους πόνους από τις μαχαιριές, το γενναίο τετράποδο δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί να πιάσει στα σαγόνια του τον αδίστακτο δουλέμπορο. Τελικά έπειτα από λίγο κατάφερε να τον γραπώσει, με αποτέλεσμα ο Τούρκος να παραδώσει τα... όπλα. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν αιμόφυρτο από τα δόντια του σκύλου ανίχνευσης προσωπικού από τη Φιλανδία, ο οποίος επίσης αιμορραγούσε. Το σκυλί, ουρλιάζοντας από τους πόνους, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και σύντομα θα είναι σε θέση να ακολουθήσει και πάλι την ομάδα FRONTEX. Από την άλλη, ο δουλέμπορος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φερών και από εκεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :