Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ – “ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ” ΛΕΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

2085C8659C701D1596EC50CCE19F24DD
Βίαιες επιθέσεις καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν δημοσιογράφοι στην Κριμαία και συγκεκριμένα στη Συμφερόπολη, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί και από κάμερα ασφαλείας.
Το περιστατικό έγινε στη Συμφερόπολη της Κριμαίας, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και λίγο αργότερα αναρτήθηκε στο youtube.
Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύο, φαίνονται άγνωστοι ανδρες με κουκούλες να μεταφέρουν κάτι που δεν φαίνεται επακριβώς τι είναι σε ένα λευκό φορτηγάκι. Απέναντί τους είναι πέντε δημοσιογράφοι και καταγράφουν τη σκηνή. Με το που τους βλέπουν ότι μαγνητοσκοπούν τι γίνεται, φαίνονται να κατευθύνονται προς το μέρος τους και στη συνέχεια να δέχονται επίθεση.
Όπως κατήγγειλαν οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι το περιστατικό έγινε έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Συμφερόπολη και μάλιστα ο ένας δημοσιογράφος που είναι από τη Βουλγαρία περιέγραψε ότι οι άντρες αφαίρεσαν τον εξοπλισμό μετάδοσης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Ο Βούλγαρος δημοσιογραφος που λέει ότι ήταν παρών στο περιστατικό, διηγήθηκε λίγο αργότερα την περιπέτειά σε ψηφιακό κανάλι της Κριμαίας. “Καθόμαστε σε ένα εστιατόριο και είδαμε ένοπλους μασκοφόρους να μπαίνουν στο απέναντι κτίριο. Άρχισαν να βγάζουν εξοπλισμό που προφανώς άνηκε σε τηλεοπτικό στούντιο. Έβγαλα φωτογραφίες με το τηλέφωνό μου και ένας μασκοφόρος με πλησίασε, με έριξε στο έδαφος μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πήρε το τηλέφωνό μου και την κάμερα του φίλου μου. Στη συνέχεια μπήκαν σε ένα φορτηγάκι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και εξαφανίστηκαν”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :