Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο MISTER TSIPRAS ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1011273_1442592939310916_1735812311_n
Στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή περιόδευσε ο mister Tsipras και έχοντας μπροστά του την προοπτική της εξουσίας άρχισε να… κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών. Αυτή βεβαίως είναι η μέθοδος όλων των πολιτικών απατεώνων. Όσο πλησιάζουν την εξουσία, τόσο τα… γυρίζουν. Ιδού η κυβίστηση (κοινώς… κωλοτούμπα): «Η προοπτική της ανασυγκρότησης δεν είναι μια εύκολη και απλή υπόθεση. Δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθείς ως διά μαγείας, ξαφνικά, στην κατάσταση που ήμασταν πριν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος».
Λίγο αργότερα, ο mister
είπε και κάτι… περίεργα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί και τη δέσμευση αυτή θα την κάνει πράξη ό, τι και να γίνει στο βαθμό που έχει τη στήριξη του λαού και της κοινωνίας και πάρει μια καθαρή λαϊκή εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Και όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της εκλογικής νίκης και της λαϊκής εντολής, τόσο μεγαλύτερη και η δύναμή μας να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε».
Τι θέλει να πει ο… ποιητής (εκ του προχείρου…); Πως οι υποσχέσεις περί κατάργησης (ή… επαναδιαπραγμάτευσης;) του Μνημονίου και οι λοιπές, θα τηρηθούν εάν και εφόσον του δοθεί… αυτοδυναμία. Γνωρίζει βεβαίως, ότι αυτό είναι ένα άπιαστο όνειρο, οπότε να το απαραίτητο άλλοθι για να συνεχίσει την αντιλαϊκή- μνημονιακή πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια :