Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΜΑΤΩΜΕΝΗ “ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ” ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ “ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ” ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ 1944-49 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΜΑΚΗ ΓΚΑΛΛΙΜΑΝΗ. ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΜΕ ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ

ARAVANTINOS-GLAIMANIS

(Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στον Τύπο και δείχνει τον Μάκη Γκαλλιμάνη με τον κουμπάρο του Αντώνη Αραβαντινό και στη μέση φίλο τους που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση)
”…Ο Καλλιμάνης είναι ο ταγματασφαλίτης της κατοχής, ο ΜΑΥς του εμφυλίου, ο εκοφίτης του κράτους της ΕΡΕ, ο βασανιστής επί χούντας, ο βασανιστής επί αστικής δημοκρατίας.
Με μία λέξη, ένας εχθρός του λαού και της εργατικής τάξης, ένας πορωμένος υπερασπιστής της αστικής τυρρανίας. Ένας σύγχρονος ταγματασφαλίτης, ένας δωσίλογος”, αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου για την “ανάληψη ευθύνης” για την δολοφονία του σωφρονιστικού Μάκη Γκαλλιμάνη που τον έκαναν κυριολεκτικά κόσκινο στην πόρτα του σπιτιού του, στο χωριό Κουβέλα Φθιώτιδας, κοντά στην Στυλίδα το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, μέρα περίεργη και εξαιρετικά σημαδιακή για μια σειρά γεγονότων που δεν είναι της παρούσης να αναφερθεί.
Η φρασεολογία δείχνει ότι πιθανόν ο συντάκτης να είναι άλλος από τους εκτελεστές και να έχει κάποια ελάχιστη αλλά όχι αρκετή γνώση από την αιματοβαμμένη ιστορία της Κατοχής, των ταγμάτων ασφαλείας και τις μαύρες σελίδες του ελληνικού δοσιλογισμού. Κι αυτό γιατί κάποιες από τις αναφορές δεν συνταιριάζουν ιστορικά μεταξύ τους ενώ κάποιες άλλες παρουσιάζουν ελλειπτική ιστορική απόδοση.
stefanakos1
Ο ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ 
Στο κείμενο ξεκάθαρα φωτογραφίζεται δίχως να αναφέρεται το όνομα του, ο βαρυποινίτης και επιχειρηματίας, Βασίλης Στεφανάκος, που είναι πια γνωστό(έχει αναφερθεί ο ίδιος σε συνεντεύξεις του)ότι διατηρεί καλές σχέσεις με κάποια από τα μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” που βρίσκονται στον Κορυδαλλό αλλά και σε  άλλες φυλακές της χώρας.

“Συλλυπητήρια σε όσους για μια ακόμη φορά δώσανε τα διαπιστευτήρια τους στη σωφρονιστική μαφία, στέλνοντας στεφάνια στην κηδεία του ανθρωποφύλακα-βασανιστή Καλλιμάνη. Είναι άλλωστε γνωστό: η διατήρηση της ηγεμονίας και των μεγαλοπρονομίων “εντός των τειχών” μόνο με την καθημερινή συνεργασία με το βαθύ πυρήνα της σωφρονιστικής μαφίας εξασφαλίζεται”, αναφέρεται για τον Στεφανάκο σε ένα απόσπασμα.
aravantinos3
Ο ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ
“Ο Καλλιμάνης άνηκε στο σκληρό πυρήνα της σωφρονιστικής ιεραρχίας. Τα τελευταία χρόνια θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι είχε εξελιχθεί στο νο 2 της πίσω από το αδιαφιλονίκητο νο 1, τον κουμπάρο και επιστήθιο φίλο του, τον ιστορικό ηγέτη της σωφρονιστικής μαφίας Αντώνη Αραβαντινό. Η σχέση του με τον τελευταίο θα σταθεί καθοριστική για την υπηρεσιακή του ανέλιξη. Ο Καλλιμάνης χαρακτηριστικό ρόπαλο τα πρώτα χρόνια της θητείας του στις φυλακές Κορυδαλλού, με ενεργό συμμετοχή σε δεκάδες ξυλοδαρμούς και εκατοντάδες εξευτελισμούς κρατουμένων, γρήγορα βλέπει τον κατασταλτικό του ζήλο να επιβραβευέται”, αναφέρεται για τον Αραβαντινό, απόσπασμα που έχει και συνέχεια.
“Αναμφίβολα ο Καλλιμάνης σύγκεντρωνε πολλά από τα προσόντα που απαιτούνταν για μια τέτοια θέση. Ήταν έμπειρος, βίαιος , καλά δικτυωμένος με πανίσχυρες άκρες εντός και εκτός φυλακής. Και είχε πάντα, βέβαια, τον Αραβαντινό δίπλα του . Οι κολλεγιές μερίδας πολιτικών κρατουμένων με γνωστά μαφιόζικα κυκλώματα με τα οποία εκείνος συνεργαζόταν αγαστά για χρόνια, του πρόσθεταν επιπλέον πόντους στην κούρσα της διαδοχής. Στα μάτια των πολιτικών του προϊστάμενων, ο Καλλιμάνης θα φανεί ως ο ιδανικός για να σπάσει, επιτέλους, ο πάγος ανάμεσα στην υπηρεσία και τους πολιτικούς κρατούμενους. Για να επέλθει έτσι η πολυπόθητη τάξη ανέξοδα, χωρίς εντάσεις και διαπληκτισμούς”, γράφει ο συντάκτης της πετώντας καρφιά για συνεργασία Αραβαντινού-Γκαλλιμάνη με “μαφιόζικα κυκλώματα”, φωτογραφίζοντας πιθανόν πάλι τον Στεφανάκο υποννοώντας ότι και οι δύο σωφρονιστικοί ήταν άνθρωποι του.
—”Σε αυτό το επίπεδο, των δημόσιων σχέσεων, ο Καλλιμάνης θα αναδειχθεί σε αυθεντία. Είχε άλλωστε θητεύσει και στην κατάλληλη “σχολή”. Οι δημόσιες σχέσεις ήταν πάντα το δυνατό χαρτί του Αραβαντινού και της κλίκας του μέσα στις φυλακές. Πάνω σε αυτές εξασφάλιζαν τα νώτα τους. Πάνω σε αυτές έστηναν τις μπίζνες τους, που είχαν μετατρέψει τις φυλακές σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και εξέχοντα μέλη της σωφρονιστικής μαφίας σε εκατομμυριούχους.Πάνω σε αυτές εδραίωναν την κυριαρχία τους. Και τελικά χάρη σε αυτές, έφερναν σε πέρας το έργο που τους ανάθεταν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Οι πολιτικοί διαχειριστές του αστικού κράτους.Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση”.
aravantinos
ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
“Δουλεύοντας σκληρά και κυρίως αξιοποιώντας τις διασύνδέσεις και τον αέρα που του προσέφερε η ενεργός του συμμετοχή στο κύκλωμα Αραβαντινού, ο Καλλιμάνης ανεβαίνει γοργά στην σωφρονιστική ιεραρχία. Συνδέεται πλέον πολύ στενά με το μεγάλο αφεντικό. Η κουμπαριά τους επισφραγίζει τη σχέση τους. Ο Καλλιμάνης γίνεται πλέον το δεξι του χέρι. Γίνεται ο υπαρχηγός. Από τη θέση του δεν χρειάζεται πια να βάφει ο ίδιος τα χέρια του με αίμα. Τώρα πια είναι αυτός που που κατευθύνει, που καθοδηγεί, που διοικεί. Άλλωστε ο κυρ Αντώνης ο κουμπάρος του είχει μπει εδώ και χρόνια, όπως δήλωνε ο ίδιος, σε διαδικασία συνταξιοδότησης. ” Έχω μεγαλώσει πια, δεν μπορώ να είμαι τόσο αποδοτικός όπως παλιά. Μόνο η αγάπη μου για τη δουλειά με κρατάει στη φυλακή” ήταν η μόνιμη επωδός του στους τσάτσους που τον περιβάλλουν και στις τηλεοπτικές εκπομπές που τον καλούν ως ειδικό περί του “σωφρονισμού”. Υπό αυτές τις συνθήκες η διαδοχή του Αραβαντινού φάνταζε προδιαγεγραμμένη. Η προαγωγή του Καλλιμάνη σε Αρχιφύλακα των φυλακών τύπου Γ Δομοκού επιβεβαίωσε αυτό που φημολογούνταν τον τελευταίο καιρο ανοιχτά: ο Καλλιμάνης παίρνει το τιμόνι των φυλακών. Ως πρώτος Αρχιφύλακας των Φυλακών τύπου Γ εγκαινιάζει τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης και το κατασταλτικό καθεστώς που τις συνοδευει. Μετά από ευδόκιμη θητεία 17 ετών ο Καλλιμάνης μετατρέπεται στη βασική κατασταλτική αιχμή του αστικού κράτους μέσα στις φυλακές”, αναφέρει ο συντάκτης που δείχνει να έχει σχέση με σωφρονιστικά ιδρύματα και βέβαια σε καμία περίπτωση να ενέχουν αλήθεια οι παραπάνω αναφορές αφού ούτε να διασταυρωθούν μπορούν αλλά ούτε και να γίνουν αποδεκτές απλώς με την αναφορά τους σε ένα ματωμένο χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :