Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΜΠΛΟΦΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ



Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Την ώρα που γράφεται το άρθρο, στην πλατεία Συντάγματος, από τα 5 εκατομμύρια που διαθέτει πληθυσμό η πρωτεύουσα, ζήτημα είναι να έχουν μαζευτεί κάποιες εκατοντάδες πολιτών ώστε να εκπληρώσουν το διάγγελμα της κυβέρνησης για αντίσταση στα μνημονιακά μέτρα. Όλες οι χθεσινές φυλλάδες, ασχολούνταν με τη σοβαρότητα της καταστάσεως που έχει επέλθει η Χώρα μας. Έγραφαν και ξαναέγραφαν για την ρήξη που ευαγγελιζεται ο Τσίπρας, καθώς και ότι τώρα τη διαπραγμάτευση θα τη κάνει ο λαός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του Σύριζα. Βέβαια, δεν καταλαβαίνω τι λόγο είχε αυτή η συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση ήταν όχι για ρήξη, αλλά για καταγγελία του μνημονίου. Εκτός βέβαια, και αν η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις του ιδρυτικού συνεδρίου του Σύριζα, όπου κατά το έτος 2012 ευαγγελιζόταν την ολική ρήξη με τους δανειστές, καθώς και ότι θα αλλάξει την Ευρώπη.

Τι προσπαθεί να περάσει τώρα το κυβερνητικό επιτελείο; Προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στον Ελληνικό λαό; Προσπαθεί δήθεν να προϊδεάσει τους πιστωτές μας για σθεναρή αντίσταση του Ελληνικού λαού; Και τι σόι μπλόφα είναι αυτή χωρίς καν να εμπλέκονται οι θεσμοί; Και λέγοντας θεσμούς εξηγούμαι: αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας έχασε τα λογικά του ή αν θέλετε καλύτερα αδυνατεί να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λόγω των καθυστερημένων αριστερών αντιλήψεων που διαθέτει, δεν νομίζετε κι εσείς, ότι οι αρχηγοί των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί, δεν θα ζητούσαν υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας συνάντηση, λόγω τηςκρισιμότητας της κατάστασης; Αφού είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση, δεν θα ζητούσαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραβεί το θεσμικό του ρόλο και να πράξει τα αυτονόητα; Αντί αυτού, βλέπουμε από τους προαναφερόμενους θεσμικούς μεμονωμένες κινήσεις και ενέργειες που μόνο κρισιμότητα της κατάστασης δεν θυμίζουν. Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί δεν παίρνει τέτοια πρωτοβουλία ο αρχηγός μας Ν. Μιχαλολιάκος, θα σας απαντούσα πως στην καλυτέρα των περιπτώσεων θα ήταν να οδηγηθεί στο αυτόφωρο, πριν καλά-καλά προλάβει να ανεβεί τα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου.Γιατί μην ξεχνάτε, πως οι «καθώς πρέπει» πολιτικοί μας δεν συνομιλούν με φασίστες.

Η αλήθεια είναι, ότι το συνονθύλευμα που έχουμε για κυβέρνηση, το μόνο που έχει να επιδείξει στη πεντάμηνη κυβερνητική του θητεία είναι παιδιακίστικες ενέργειες και τίποτα παραπέρα. Θέλω να εξηγήσω πως, καλές είναι οι ιδέες, αλλά θα πρέπει να ξέρει το κυβερνητικό συνονθύλευμα και πως θα τις εφαρμόσει. Το ότι οι δανειστές μας δεν θέλουν σε καμία περίπτωση έξοδο της Χώρας μας από το ευρώ, είναι εμφανές. Αλλιώς, δεν θα κάθονταν να παίζουν τις κουμπάρες με τον Τσίπρα και την παρέα του, αλλά θα μας είχαν πετάξει προ πολλού εκτός ευρωζώνης. Αυτό δείχνει η δήθεν εμμονή τους, ότι σώνει και καλά πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Τα δικά τους συμφέροντα θέλουν να προασπίσουν και τίποτε παραπέρα.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται στα μάτια του Ελληνικού λαού τα κυβερνητικά τερτίπια. Ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε πει το εξής: « ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ», κάτι που επιβεβαιώνεται από τα πολιτικά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :