Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ: ¨ΠΩΣ ΔΕΡΝΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ¨ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ




Γράφει η Κόνι Κρυσταλίδου

»ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥΣ¨

Παίρνω αφορμή από το μάθημα στο TRT- Diyanet (κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων) : ¨Πως δέρνεται η γυναίκα¨

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Birgün, θεολόγος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του TRT Diyanet,τόνισε πως σύμφωνα με το Ισλάμ η βία σε βάρος της γυναίκας δεν έχει ως σκοπό τον βασανισμό της αλλά το να φύγει το στρες από τον άντρα.


Ανέφερε πως σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες η γυναίκα δέρνεται ως εξής :


¨Σχετικά με τον ξυλοδαρμό θα δείτε τον σχετικό κανονισμό. Έτσι εκεί αναφέρεται πως ένας άντρας μπορεί να δέρνει την γυναίκα. Μετά τι λέει στο Hadis-i Şerif ; Λέει πως δεν θα την χτυπάς στο πρόσωπο, τα χτυπήματα από τον λαιμό και πάνω απαγορεύονται, ενώ δεν μπορείς να την χτυπάς στο στήθος και στην μέση. Δεν μπορείς επίσης να την χτυπήσεις με ξύλο μακρύτερο από χάρακα, δεν μπορείς να την χτυπήσεις με μπουνιά, ούτε και με το εσωτερικό της παλάμης σου. Ο Αλλάχ λέει να την χτυπάμε όχι για να την βασανίσουμε ή για να της προκαλέσουμε πόνο αλλά για αποφόρτιση¨.


Ο ομιλητής αυτός ανέφερε πως σε περίπτωση που αποτραπεί η αποφόρτιση μέσω του ξυλοδαρμού της γυναίκας από τον άντρα, τότε ο άντρας θα κατευθυνθεί σε άλλους δρόμους αποφόρτισης, κάτι που θα τρελάνει την γυναίκα. Για αυτό τον λόγο είπε αν οι γυναίκες δεν θέλουν μια δεύτερη σύζυγο θα πρέπει αν είναι απόλυτα ευγνώμονες προς τους άντρες τους για τον ξυλοδαρμό τους.


Ο κόσμος του ισλάμ !!!


Εκεί που κάποιοι επιθυμούν τη γυναίκα υποδουλωμένη, υποταγμένη, εκεί που η θρησκεία διακατέχει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, διαμορφώνοντας χαρακτήρες, παιδεία και κουλτούρα, μια θρησκεία διαμορφωτής των πάντων. Εκεί που η γυναίκα όχι μόνο δεν κατέχει καμία θέση αλλά και υφίσταται αδιαμαρτύρητα τη μεγαλύτερη βία ως δεδομένη, λόγω των θρησκευτικών αντιλήψεων. Η γυναίκα με παρωπίδες, παραμένει τυφλό όργανο του αφέντη πατέρα ή αργότερα κάποιου συζύγου που θα την εξαγοράσει έναντι κάποιας αμοιβής.


Αυτά βέβαια όσον αφορά, την επικρατούσα κατάσταση μεταξύ ομoεθνών και ομοθρήσκων γυναικών που θεωρούν τη θέση αυτή σωστή και δεδομένη λόγω της άμεσης επιρροής από τη θρησκεία. Όταν όμως η γυναίκα η οποία καλείται να αναλάβει καθήκοντα συζύγου είναι ξένη κι ως προς το θρήσκευμα και φυλετικά, τότε οι δυσκολίες είναι αξεπέραστες και πρωτόγνωρες διότι υποχρεούται να υποταχθεί πλήρως στη βούληση του συζύγου και από σκεπτόμενος άνθρωπος να αποδεχθεί την πλήρη υποδούλωση, τη βία και την καθ’ ολοκληρία υποταγή της συνειδήσεως της σε εκείνον.


Όλοι οι »κακόμοιροι» και »κατατρεγμένοι» λαθρο- έποικοι ( όπως τους παρουσιάζουν οι ψευτοπροοδευτικοί) είναι όλοι τους μουσουλμάνοι. Ανήκουν όλοι στο ισλάμ.


Αυτά θα ισχύσουν κι εδώ στην Ελλάδα μας, ασχέτως αν έχουν Ελληνική ιθαγένεια, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα υπακούσουν ποτέ στους νόμους του κράτους μας, διότι πολύ απλά νόμοι και κοινωνικά πλαίσια δεν υπάρχουν γι αυτούς. Μόνο ο νόμος του ισλάμ , ο νόμος της θρησκείας τους που είναι πάνω από όλα.


Τ.Ο. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια :