Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

O ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ! ΜΕΤΡΑ κατά της Ελλάδας σε περίπτωση ΑΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Περιλαμβάνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων.

trapezes

Τρελό σενάριο από τους Γερμαναράδες…
Λόγω της στασιμότητας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, οι ευρωπαίοι εταίροι εκπόνησαν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα. Αυτό γράφει στην on line έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» («SZ»). Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σχετική συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, θα διεξαχθεί αμέσως μετά, δηλαδή την Παρασκευή, μια σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία θα αναζητηθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα.
Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης προβλέπει την προετοιμασία του ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Προς το σκοπό αυτό, οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να μείνουν κλειστές για μερικές ημέρες. Μετά το άνοιγμά τους θα μπορούσε να περιοριστεί η καθημερινή ανάληψη καταλήψεων από τα αυτόματα των τραπεζών, καθώς και η ηλεκτρονική διακίνηση κεφαλαίων στο εσωτερικό της χώρας, ενώ εκείνη προς το εξωτερικό θα διακοπεί εντελώς. Τέτοιοι έλεγχοι, υπενθυμίζει η εφημερίδα, αποβλέπουν στην αποτροπή πανικού και τη μαζική εκροή χαρτονομισμάτων από τις τράπεζες και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά «επιτυχώς» το 2013 στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :