Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Ρήξη», τρομοκρατία και στο βάθος... αριστερά, το νέο μνημόνιο!

«Ρήξη», τρομοκρατία και στο βάθος... αριστερά, το νέο μνημόνιο!
Δύο συζητήσεις έλαβαν χώρα ταυτοχρόνως χθες, και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας. Η μία έγινε στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Eurogroup και η άλλη στην Ελληνική Βουλή. Στην μία συζήτηση ο Βαρουφάκης έπαιρνε «κόκκινη κάρτα» και επέστρεφε εσπευσμένα στην Ελλάδα, αφότου απεβλήθη από την συνεδρίαση. Στην άλλη συνεδρίαση κυβέρνηση και αντιπολίτευση συζήτησαν για την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, το οποίο σύμφωνα με το Σύνταγμα αφορά μείζον εθνικό ή κοινωνικό ζήτημα.
Το δημοψήφισμα, όπως μας διαφώτισαν τα κυβερνητικά στελέχη, αφορά την συμφωνία ή όχι του Ελληνικού Λαού με τις προτάσεις των «θεσμών», στο θέμα της υπογραφής του νέου μνημονίου. Κατά πρώτον ουδείς γνωρίζει ποια είναι πραγματικά αυτή η πρόταση, αφού μόνο διαρροές αυτή στον καθημερινό τύπο υπήρξαν. Επισήμως κανείς Έλληνας δεν μπορεί με σαφήνεια να πει ποια είναι η πρόταση των «θεσμών». Κατά δεύτερον, η πρόταση αυτή ακόμα και αν κάποιος θα μπορούσε να την διαβάσει, δεν ισχύει σύμφωνα με την ειδησεογραφία που απορρέει από την συζήτηση που έλαβε χώρα στο Eurogroup.

Στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Βαρουφάκης μετά το Eurogroup είπε ότι «αν μας γίνει καλύτερη πρόταση, εμείς θα πούμε στον κόσμο να ψηφίσει “ΝΑΙ”». Λίγο νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε πεί ότι «αν αποδεχτούν την ελληνική πρόταση θα αποσύρουμε το δημοψήφισμα».
Το γεγονός ότι οι δύο αυτές δηλώσεις γίναν την μέρα προκήρυξης ενός δημοψηφίσματος, του οποίου τα χρονικά πλαίσια «δεν βγαίνουν», αφού σε μία εβδομάδα δεν είναι δυνατόν να έρθουν σε πέρας όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την διενέργειά του, βάζει πολλές υποψίες για κοινή προπαγανδιστική γραμμή κυβέρνησης και τοκογλύφων.
Πριν προχωρήσουμε στην υπόθεση εργασίας, αξίζει να τονίσουμε ότι όλες οι παραπάνω διεργασίες γίνονται εν μέσω ενός προπαγανδιστικού – τρομοκρατικού βομβαρδισμού από τα κανάλια και τις εφημερίδες. Ο επικοινωνιακός αυτός βομβαρδισμός αναμένεται να ενταθεί μετά την απόφαση για μη επέκταση του ELA από τον Ντράγκι, απόφαση η οποία κρίνεται ως αναμενόμενη μετά την εξέλιξη του χθεσινού Eurogroup και την άρνηση για ολιγοήμερη παράταση του μνημονίου.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι «άξαφνα» η πλευρά των «δανειστών» αποφασίζει να υιοθετήσει πλήρως την πρόταση της συγκυβέρνησης. Ας πούμε ότι «Τρίτη δώδεκα παρά πέντε», όπως έλεγε ο Παπαχελάς στο ΣΚΑΪ, οι «θεσμοί» καλούν τον Τσίπρα στο τηλέφωνο και του λένε ότι συμφωνούνε με την ελληνική πρόταση. Τότε προφανώς ο Τσίπρας θα βγει για θριαμβευτικό διάγγελμα «νίκης», ενώ ο Καμμένος θα πετάει με το ελικόπτερο ενώ τα μεγάφωνα στην Πλατεία Συντάγματος θα παιανίζουν εμβατήρια και τέλος όλοι μαζί από κοινού θα πιάσουν την Mont Blanc για να υπογράψουν την «πρώτη συμφωνία που γράφτηκε στην Ελλάδα». Μπορεί, μάλιστα, να υπάρξουν και εισηγήσεις από το προεδρείο της Βουλής να αναγορευτεί ο Τσίπρας ως «Εθνάρχης».
Στην πραγματικότητα, βέβαια, θα έχει υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αγγλικό δίκαιο, και 8 δισ. ευρώ απάνθρωπων μνημονιακών μέτρων, που θα πλήξουν τους Έλληνες πολίτες και θα ισοπεδώσουν ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένα προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να αυτοκτονούν από την εξαθλίωση, όμως η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση θα προφασίζεται ότι «νίκησε» τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ θα πληρώνει «εις το διηνεκές» τις δόσεις προς αυτούς.
Οι Έλληνες Εθνικιστές, θέτοντας την Εθνική Κυριαρχία και τον Ελληνικό Λαό υπεράνω όλων, λέει ΟΧΙ σε κάθε μνημόνιο και σε κάθε αποικιοκρατική σύμβαση, που εκχωρεί την Ελευθερία της Πατρίδος μας και φτωχοποιεί τον Ελληνικό Λαό. Δεν συμμεριζόμαστε, ούτε ενδιαφερόμαστε για τους τακτικισμούς της διεθνούς πλουτοκρατίας και των εγχώριων υποτακτικών της, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό να αποδεχτεί την «λαιμητόμο».
Όχι στους εκβιασμούς των τοκογλύφων - Όχι στο τσίρκο του Σύριζα!

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :