Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης σκότωσε 50χρονη μάνα τριών παιδιών που πήγε να αδυνατίσει (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

boydoyris1

Η δραματική υπόθεση ανθρωποκτονίας 50χρονης μάνας τριών παιδιών σε κλινική των μεγαλογιατρών του πολιτικού συστήματος, Γρηγοράκου και Βουδούρη…
Ένοχος κρίθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην ανεξάρτητος και αποτυχών στις τελευταίες εκλογές , Οδυσσέας Βουδούρης,  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για την δολοφονία εξ αμελείας, της 50χρονης Μαρίας Πουλιανού, η οποία ξεψύχησε μετά την λαπαροσκοπική εγχείρηση που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος στην άτυχη γυναίκα τον Ιούνιο του 2009. Το περιστατικό συνέβη στην κλινική «Νέο Αθήναιον» όπου διευθυντής της ΜΕΘ ήταν τότε ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και επίσης κατηγορούμενος. (Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάχθηκε από το ποινικό δικαστήριο, αλλά όχι και από το αστικό).
boydoyris_di3
Ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατά την διάρκεια της δίκης 

grigorakos
O πρώην αναπληρωτής Υγείας και νυν βουλευτής Λακωνίας Λ. Γρηγοράκος 
Κατηγορούμενος επίσης στο ποινικό κομμάτι, ήταν και ο γιατρός Νικόλαος Κουτσογούλας, ο οποίος είχε αναλάβει την ασθενή κατά την διάρκεια απουσίας του Οδυσσέα Βουδούρη, το Σαββατοκύριακο τον Ευρωεκλογών του 2009. (Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009). Ο Οδυσσέας Βουδούρης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με δύο θετικές και μια αρνητική ψήφο και άσκησε έφεση, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από την έδρα του δικαστηρίου.
floydas1
Η αδικοχαμένη Μαρία Πουλιανού στο παρελθόν με τον σύζυγό της 

«Η εγχείρηση πέτυχε, η ασθενής απεβίωσε»
Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων προσπάθησαν να πείσουν την πρόεδρο της έδρας ότι η εγχείρηση καθώς όμως και όλες οι μετέπειτα πράξεις των γιατρών, ήταν απόλυτα πετυχημένες και πως η Μαρία Πουλιανού δεν πέθανε από περιτονίτιδα, αλλά από άλλα αίτια! «Με λίγα λόγια το σκεπτικό της δίκης ήταν: Η εγχείρηση πέτυχε αλλά η ασθενής απεβίωσε», αναφέρουν οι συγγενείς της θανούσης. Μεταξύ των όσων ακούστηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας της δίκης(επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία  που συνολικά διήρκησε έξι χρόνια),  εντύπωση προκάλεσε στον ενάγοντα Αλέξανδρο Φλούδα,  το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Νικόλαος Κουτσογούλας παρομοίασε  την κατάσταση της συζύγου του «σαν… τα πιάτα της κουζίνας» ! Η φράση αυτή καθώς όμως και η αθώωση του, εξόργισε και τον δικηγόρο του κ. Φλούδα, Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Η Ελληνική δικαιοσύνη αφορά μόνο τους γύφτους, τους μετανάστες, τα πρεζόνια και τα κλεφτρόνια. Αυτοί μόνο δικάζονται! Ο κατηγορούμενος,  απολογούμενος είπε ότι «όταν πλένεις πιάτα κάποιο θα σπάσει». Δηλαδή θεώρησε την παθούσα ότι ήταν ένα από τα πιάτα που πλένεις και παρόλο που «έσπασε» δεν έγινε απολύτως τίποτα! Πέθανε μια γυναίκα νέα, 50 χρονών με τρία παιδιά και έναν άντρα και δεν έδωσε κανείς την παραμικρή σημασία. Περίμενα και για τον κ. Βουδούρη αλλά και για τον κ. Κουτσογούλα, την ενοχή. Η αμέλειά τους, όπως τη χαρακτηρίζει και το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν, θεωρείται μείζονα αμέλεια. Όλα αυτά τα παρέβλεψαν και έβγαλαν την απόφαση αυτή, για την οποία εγώ λυπάμαι. Θεωρώ ότι και οι δύο γιατροί είχαν την ίδια ευθύνη και ο διαχωρισμός αυτός τώρα, έγινε για λόγους, ακατανόητους για μένα».
Η δήλωση του δικηγόρου Κ. Ασημακόπουλου στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ:
Απορίας άξιο δε, είναι το γεγονός πως ο Οδυσσέας Βουδούρης μετά τον θάνατο της ασθενούς δεν είχε καν την ευαισθησία να παραδώσει τα χρήματα πίσω στην οικογένεια, ακόμα και για τα έξοδα της κηδείας, αναφέρουν άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της θανούσης. Αντιθέτως εισέπραξε τα χρήματα και μάλιστα χωρίς απόδειξη, καθώς και τα χρήματα του ΙΚΑ της άτυχης γυναίκας, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν και στην αγωγή της οικογένειας η οποία εκδικάστηκε το 2013 και ακόμα αναμένεται η απόφαση.
BOYDOYRIS
Ο Οδυσσέας Βουδούρης σε παλιότερη φωτογραφία μέσα στο χειρουργείο 
Ο Οδυσσέας Βουδούρης κατά την έξοδό του από το κτίριο 2 της Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης δεν θέλησε να σχολιάσει στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ την απόφαση του δικαστηρίου και απομακρύνθηκε με τους δικηγόρους του προκειμένου να ασκήσουν άμεσα έφεση.
Δήλωση του δικηγόρου του Ο. Βουδούρη, Μιχαήλ Βουράκη, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ:
Ο σύζυγος της θανούσης Αλέξανδρος Φλούδας, σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου: «Πιστεύω για τον δεύτερο κατηγορούμενο ότι δεν έπρεπε να αθωωθεί. Επηρεάστηκε το δικαστήριο από τα νομικίστικα τερτίπια και από τις ψευδομαρτυρίες των ανθρωποφάγων που περάσανε από εδώ.  Νιώθω δικαιωμένος που καταδικάστηκε ο Βουδούρης, άσχετα από το ύψος της ποινής. Και είκοσι χρόνια να έτρωγε πάλι δεν θα με ικανοποιούσε, λόγω αυτού που έζησα και αυτού που ζω ακόμα. Έχασα την γυναίκα μου και την μητέρα των παιδιών μου. Τέλος πάντων, έστω και αυτή η απόφαση είναι μια ανακούφιση. Αλλά δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, στοιχεία της δικογραφίας και των ιατροδικαστικών εκθέσεων που αποδεικνύουν σαφέστατα τις εγκληματικές και κακουργηματικές ευθύνες του Βουδούρη. Ίσχυσε στην προκειμένη περίπτωση αυτό που λέει ο λαός μας, «το δίκαιο του επώνυμου και του ισχυρού». Τα υπόλοιπα εν καιρώ στις δικαστικές αίθουσες».
Το χρονικό της ανθρωποκτονίας
Την αποκάλυψη είχε κάνει το τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ το 2011 και ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, μετά από καταγγελία του συζύγου της γυναίκας που πέθανε στην κλινική του τότε αντιπροέδρου της Βουλής Λεωνίδα Γρηγοράκου και νυν βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του συνεταίρου του γιατρού και τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη.
floydas3
Η ιστορία όπως δημοσιεύθηκε τότε μετά από την καταγγελία του συζύγου της θανούσης:
Η 50χρονη Μαρία Πουλιανού εισάγεται στην κλινική Νέο Αθήναιον στο Παγκράτι την Τρίτη 2 – 6 – 2009. Το θύμα, δύο χρόνια πριν, φέρεται να είχε παρακολουθήσει ομιλίες του γιατρού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου σχετικές με την παχυσαρκία και τις επεμβάσεις (λαπαροσκοπική εγχείρηση μεθόδου sleeve ) σε παχύσαρκα άτομα προκειμένου αυτά να αδυνατίσουν. Ήταν ήδη 115 κιλά και είχε πάρει την απόφαση να κάνει χειρουργείο για σμίκρυνση στομάχου.
Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Βουδούρη και τον βοηθό του (όπως προσδιορίζεται στην αγωγή) χειρουργό Νικόλαο Κουτσογούλα, επίσης εναγόμενο.
Η αμοιβή ήταν 3.500 ευρώ για τους δύο γιατρούς και άλλα 3.500 ευρώ για την κλινική. «Ο δεύτερος εναγόμενος Βουδούρης, μετά την εγχείρηση, συνεπικουρούμενος και από τον τρίτο Κουτσογούλα, δεν φρόντισε όπως όφειλε και μπορούσε να πράξει, να συρράψει την τομή στο στομάχι της θανούσης κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και στη συνέχεια να παρακολουθήσει την πορεία της τομής και , αφού βεβαιωθεί ότι αυτή είχε σε όλο το μήκος της αποκατασταθεί, τότε μόνο να επιστρέψει την έξοδό της θανούσης από την κλινική» αναφέρεται σε επίμαχο σημείο της έγκλησης και της αγωγής. Το αποτέλεσμα ήταν από «ατελή συρραφή του χειρουργημένου στομάχου» να επιμολυνθεί η κοιλιακή κοιλότητα και να προκληθεί πυώδης περιτονίτιδα, όπως προβάλλεται στα δικόγραφα. (Το δικαστήριο δεν διαπίστωσε κατά της απολογίες «ατελή συρραφή», ενώ οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε ένοχος ο Οδυσσέας Βουδούρης, δεν ανακοινώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά θα γίνουν γνωστοί όταν θα περαστούν στα πρακτικά).  Στις 5 – 6 – 2009 η Μαρία Πουλιανού παίρνει εξιτήριο. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα όμως παρουσιάζει υψηλό πυρετό, πρήξιμο και πόνους στην κοιλιακή χώρα. Επανεισάγεται στο θεραπευτήριο, γίνονται εξετάσεις, κρίνονται ότι «ήσαν καλές», της τοποθετούν ορό και στη συνέχεια «ο τρίτος εναγόμενος ιατρός χειρουργός Κουτσογούλας, την εγκατέλειψε και από το Σάββατο το πρωί επανήλθε στην κλινική την Κυριακή το βράδυ, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες και μηνυτές. Την ίδια μέρα το μεσημέρι και ενώ διαβεβαιώνεται ότι «όλα βαίνουν καλώς», ο διευθυντής της εντατικής μονάδας της κλινικής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, εισάγει επειγόντως την ασθενή στη ΜΕΘ.
«Τη γυναίκα σου τη βρήκα τυχαία σε κώμα, περνούσα τυχαία από τον δεύτερο όροφο της κλινικής και άκουσα για επείγον περιστατικό και τη μετέφερα σε κώμα στην εντατική», φέρεται να λέει ο κ. Γρηγοράκος στον σύζυγο της θανούσης. Ο ενάγων Αλέξανδρος Φλούδας μπαίνει στην εντατική για να δει τη γυναίκα του, αλλά δεν τη γνωρίζει εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.
«Τι λες, τη γυναίκα μου την ξέρω και δεν είναι αυτή, πως την καταντήσατε;» φωνάζει εκνευρισμένος ο σύζυγος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Τσαμπουκάδες εγώ δεν σηκώνω, την παρατάω και φεύγω» φέρεται να απαντάει ο Γρηγοράκος. Και για να τον καθησυχάσει – πάντα σύμφωνα με αποσπάσματα από την αγωγή – του λέει: «Θα την επαναφέρω, θα την σώσω, πήγαινε έξω και θα σε φωνάξω.
Στις 12.35 το μεσημέρι της 8 – 6 – 2009 και ενώ η ασθενής εισάγεται επειγόντως για δεύτερο χειρουργείο, εξέπνευσε.
Άξιο αναφοράς βέβαια ήταν το γεγονός ότι οι δύο εμπλεκόμενοι βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας κρίθηκε πλέον ένοχος,  φαίνεται να έχαιραν άκρας μεταχείρισης στην πολιτική τους ζωή. Από την μεριά του ο  Λεωνίδας Γρηγοράκος μετά τον θάνατο της ασθενούς  και στις εκλογές του 2012, είχε λάβει τιμητική πρόταση του Προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου και είχε εκλεχθεί Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Μάλιστα στον ανασχηματισμό της 10ης Ιουνίου 2014 τοποθετήθηκε Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, ενώ η σχέση του με τον τομέα της Υγείας είχε να κάνει πάντα με ηγετικούς ρόλους.
Από την άλλη ο Οδυσσέας Βουδούρης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Xωρίς Σύνορα. Ο πολιτικός ευεργέτης του μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε τοποθετήσει από το 2000 στην Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για την Μελέτη και Διαχείριση των Προβλημάτων Υγείας σε Μαζικές Καταστροφές. Το 2009 και συγκεκριμένα 4 μήνες μετά τον θάνατο της Μαρίας Πουλιανού, εκλέχθηκε Βουλευτής Μεσσηνίας. Σήμερα είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής με αντικείμενο την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην γενική χειρουργική και αφιερώνεται ειδικά στην χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας και εργάζεται ανενόχλητος. Επίσης είναι πρωτεργάτης του Συντονιστικού της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» και πλέον δηλώνει αριστερός.
Ρεπορτάζ Μαρίλια Κούζου
Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :