Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΠΑΚΗ. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

sok-deos

Παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί κύκλοι αλλά και το σάπιο πολιτικό σύστημα, έχουν δημιουργήσει μια σκληρή και δραματική κατάσταση πολιτικού περιβάλλοντος περί Grexit και άλλων βλακωδών παραλογισμών για να κατατρομοκρατήσουν τον φοβισμένο λαό μήπως και χάσει τη συνταξούλα του και τον μισθό του, αδιόρατο συναίσθημα και δημοσιογραφικό ένστικτο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικά οι δανειστές θα μας ρίξουν στα σχοινιά, θα μας πετσοκόψουν και στο τέλος αφού μας έχουν ξεζουμίσει, θα μας αναγκάσουν στην άνευ όρων παράδοση. Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε την διορατικότητα να σκεφθεί την επόμενη μέρα και την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Βέβαια από το Μαξίμου αφήνουν έξυπνα να εννοηθεί ότι ο “τρίτος δρόμος” (Ρωσία κλπ)μπορεί να δώσει τη λύση. Πόσο όμως έτοιμη είναι η ελληνική οικονομία να δεχτει ανάλογο άλμα τόσο υψηλού ρίσκου και κατά πόσον το ελληνικό παραγωγικό σύστημα(που δεν παράγει απολύτως τίποτα πλην του λαβωμένου τουρισμού), είναι σε θέση για την περίφημη πια Ρήξη;
Σύμφωνα με το Μαξίμου, η  ελληνική αντιπροσωπεία, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Συνάντησε όμως αδιάλλακτη στάση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας είπε στους εκπροσώπους των θεσμών “σε μια διαπραγμάτευση και δίνεις και παίρνεις, εσείς δεν θέλετε να δώσετε τίποτα”.
Σύμφωνα με οικονομικές στήλες ,από την πλευρά της η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών καθώς παραμένουν “σημαντικά χάσματα”.
Θεοδωράκης
Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το πρωί της Δευτέρας» ζητά το Ποτάμι, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.
Το Ποτάμι «καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καλέσει το πρωί της Δευτέρας τους πολιτικούς αρχηγούς και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Η χώρα πρέπει να μείνει όρθια μέσα στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Περιμένουμε την υπεύθυνη αντίδραση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας» προσθέτει το Ποτάμι.
Τσολάκογλου
Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στην Καστοριά, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόιδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν» και «οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Οι θεσμοί εκτιμούν το δημοσιονομικό κενό στο 2,6% του ΑΕΠ του 2015, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει το 2%
Η Ελλάδα παραμένει «ανοιχτή» προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, αναφέρει σε ανάλυσή του το Reuters, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται πρόθυμη να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς, αλλά δεν θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεως ή αύξηση της φορολογίας.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετέχει στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ωστόσο, άλλη πηγή στην ελληνική κυβέρνηση απέδωσε την ευθύνη του ναυαγίου στους δανειστές, αναφέροντας ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών τους είπαν ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούν περαιτέρω με την ελληνική κυβέρνηση.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι θεσμοί εκτιμούν το δημοσιονομικό κενό στο 2,6% του ΑΕΠ του 2015, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει το 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :