Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΤΑ “ΝΟΥΜΕΡΑ”)! ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ. ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ …

4 XREOS BOULI

ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στη χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αυτοκτονιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν πάνω από 250 εκατ. ευρώ και αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα λεφτά αυτά να επιστραφούν στα ταμεία του κράτους.
Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ και τώρα από κοινού τη χώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χρωστούν τα… 253,5 εκατομμύρια. Αντιθέτως, τα δύο κύρια κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρωστούν μαζί μόλις 19 εκατομμύρια – το 7,5% δηλαδή των όσων χρωστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα εξουσίας χρωστούν σχεδόν τα ίδια λεφτά. Ακριβέστερα, η ΝΔ χρωστάει 132,5 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν 121 εκατομμύρια. Πάνω – κάτω περίπου ίδια χρήματα οφείλουν και το ΚΚΕ με τοn ΣΥΡΙΖΑ, συγκρινόμενα βεβαίως τα κόμματα της Αριστεράς μεταξύ τους, όχι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ χρωστάει σχεδόν 11 εκατομμύρια και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3 εκατομμύρια.

Δυσάρεστη έκπληξη
Προ μιας δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν στη ΝΔ, η οποία δοκιμάζεται οικονομικά, μετά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων του κόμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα ταμειακά διαθέσιμα της ΝΔ προέρχονται από την εισφορά ύψους 10% που παρακρατείται από την μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών του κόμματος. Το ποσό συνήθως χρησιμοποιείται για να καλυφθούν μισθολογικές και άλλες λειτουργικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας. Η συγκεκριμένη διαδικασία λαμβάνει χώρα αυτομάτως, μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής. Στο τέλος του περασμένου μήνα, οι γαλάζιοι βουλευτές βρήκαν κανονικά την βουλευτική τους αποζημίωση στους λογαριασμούς τους μειωμένη όπως πάντα κατά 10%. Ωστόσο το ποσοστό αυτό δεν έχει αποδοθεί ακόμη στη ΝΔ παρότι θα έπρεπε να πιστωθεί στον σχετικό λογαριασμό του κόμματος από την περασμένη Παρασκευή. Παράγοντες της Συγγρου επικοινώνησαν με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με μεγάλη δυσαρέσκεια πληροφορήθηκαν τόσο τη δέσμευση των διαθεσίμων του κόμματος, όσο και το ότι δεν πρόκειται άμεσα να αποδοθούν τα χρήματα.
ΟΤΑΝ είναι για τα κόμματα κάνουν πολύ καλή δουλειά εκεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Δεν υπάρχουν σχόλια :