Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ… «Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ».



Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

Τον Μάρτιο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην Κα­βάλα μια εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας με τίτλο «Αλυσίδα Προστασίας», υπό την οργάνωση και τον συντονι­σμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης BIA-STOP, και με την συνεισφορά του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, του ΚΕΔΔΥ Καβάλας καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαί­δευσης Καβάλας.

Πληροφορούμενος ο οποιοσδήποτε την πραγματοποίη­ση της παραπάνω εκδήλωσης σίγουρα εμφορείται από διά­χυτα συναισθήματα αλληλεγγύης και συμπόνιας απέναντι στα θύματα της ενδοσχολικής βίας (bullying όπως λένε σή­μερα), τα οποία ήρθαν στην επικαιρότητα και έγιναν αγαπη­μένο θέμα συζήτησης των πάντων μετά τον τραγικό θάνατο του άτυχου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το παράδοξο όμως αυτής της εκδήλωσης ήταν το μικρό θεατρικό που παρουσίασε το Λύκειο Κρηνιδών, το οποίο προωθούσε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τον γάμο των ομο­φυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς! Η υπόθε­ση του συγκεκριμένου θεατρικού είναι η εξής: Σ’ ένα σχολείο φτάνει μια καινούρια μαθήτρια, η Σταυρούλα, η οποία έχει δύο μαμάδες και αγνοεί την λέξη μπαμπάς! Κάποιοι συμμα­θητές την κρατούν σε απόσταση, της πετούν χαρτάκια και δεν της φέρονται καλά γιατί είναι «διαφορετική». Όταν η Σταυρούλα βλέπει στην τηλεόραση έναν άνδρα να φιλάει μια γυναίκα και ρωτάει την μία μαμά της γι’ αυτό, εκείνη της απα­ντάει ότι είναι μικρή(!) και ότι όταν μεγαλώσει θα καταλάβει! Χαρακτηριστικό είναι ότι η μητέρα μιας μαθήτριας από αυ­τές που δεν αποδέχονται την Σταυρούλα, λέει στην κόρη της και σε μια φίλη της ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν φταίει το κορίτσι που έχει δύο γυναίκες για μαμάδες. Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «εφόσον η κοινωνία το αποδέχεται, μπορείτε κι εσείς»!

Δύο κορίτσια λυκείου υποδύονται τις λεσβίες μαμάδες. Η ομοφυλοφιλία παρουσιάζεται ως κάτι φυσιολογικό, ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και η υιοθεσία παιδιών, ως κοινωνι­κά αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία (χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν ανάλογοι νόμοι από το Ελληνικό Κράτος, τουλά­χιστον μέχρι στιγμής) και ο μοναδικός άνδρας-πατέρας ως οπισθοδρομικός, διότι θεωρεί απαράδεκτη αυτή την κατά­σταση. Ξεκάθαρη προπαγάνδα εις βάρος ανήλικων παι­διών. Εάν παρουσίαζαν κάτι άλλο, κόντρα στην ανηθικότητα, τον ψευτοπροοδευτισμό και τις παρά φύση καταστάσεις που θέλουν να μας επιβάλλουν, τότε η αντίδραση θα ήταν δριμεία και ταχύτατη. Δυστυχώς δεν διαπιστώθηκε κάποια αντίδραση εκ μέρους των εκπαιδευτικών ή των γονέων.

Είναι απαράδεκτο τα σχολεία μας, αντί να προωθούν την ύπαρξη μιας υγιούς οικογενειακής κατάστασης, να αφή­νουν τις ψυχές των παιδιών μας στα χέρια κάποιων ΜΚΟ οι οποίες δουλεύουν μεθοδικά, συστηματικά, ύπουλα και επι­κίνδυνα για την προώθηση των σκοπών τους, χρησιμοποιώ­ντας την νεολαία μας.

Αναμφίβολα στις μέρες μας είναι λίγοι οι πραγματικοί δά­σκαλοι που τιμούν αυτόν τον τίτλο. Ο δάσκαλος που μάθαι­νε τα παιδιά μας γράμματα είναι πλέον ξεπερασμένος και ανεπαρκής. Ο δάσκαλος που πρόσφερε μια εθνική μόρφω­ση, που καλλιεργούσε την αγάπη για την πατρίδα, που σμί­λευε τους χαρακτήρες των μαθητών με τις ελληνορθόδοξες αξίες και χάρασσε στην καρδιά τους τα ονόματα της Ελλά­δας και του Χριστού, θεωρείται επικίνδυνος, γιατί σήμερα πρέπει να μιλάει για τον κίνδυνο του ρατσισμού, της ξενοφο­βίας, της ομοφοβίας και υπέρ του μαρξισμού και του κοσμο­πολιτισμού. Αλλιώς κινδυνεύουν τα ελληνόπουλα να ξυπνή­σουν από την ύπνωση, την οποία κάποιοι εσκεμμένα τους έχουν επιβάλλει. Ποιο θα είναι όμως το μέλλον των παιδιών μας με τέτοια σχολεία; Ένα ρητό λέει «Αν θέλεις να δεις την Ελλάδα του μέλλοντος επισκέψου την σημερινή Αμερική». Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το τρομακτικό σενά­ριο είναι η καλλιέργεια μιας εθνικής, ελληνορθόδοξης παι­δείας. Ο Μακρυγιάννης έλεγε: «Αν θέλωμεν το λίγο να γέ­νη μεγάλο, πρέπει να λατρεύωμεν Θεόν, ν’ αγαπάμε πατρί­δα νά ‘χωμεν αρετή τα παιδιά μας να τα μαθαίνωμεν γράμ­ματα και ηθική».

ΙΟΥΣΤΙΝΗ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :