Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΤη θλιβερή πρωτιά στην δυστυχία, έχουν οι Έλληνες μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat.

Η έρευνα είχε αντικείμενο τις απόψεις των πολιτών των κρατών της ΕΕ για την ποιότητα της ζωής τους γενικά, αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς, με τους Έλληνες να είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους.

Ειδικότερα, με βάση την κλίμακα από μηδέν έως δέκα, ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1, ενώ οι Έλληνες το βαθμολογούν με 6,2.

Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο μέσος Ευρωπαίος τις βαθμολογεί με 7,8 ενώ ο μέσος Έλληνας δίνει βαθμό 7 που είναι και ο μικρότερος μεταξύ των κρατών της ΕΕ.Ως προς το ζήτημα της κατοικίας, ο μέσος Ευρωπαίος δίνει βαθμολογία 7,5 και ο μέσος Έλληνας 6,6 που είναι επίσης από τις χαμηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Ελάχιστα ικανοποιημένος δηλώνει ο μέσος Έλληνας σε τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

Ιδού και τα αναλυτικά τα στοιχεία της Ελλάδας (με άριστα το 10)

Γενικό επίπεδο ζωής 6.2

Διαπροσωπικές σχέσεις 7.0

Κατοικία 6.6

Χρόνος για τις μετακινήσεις 6.5

Συνθήκες διαβίωσης 6.2

Περιοχές με πράσινο 5.9

Εργασία 6.1

Ελεύθερος χρόνος 6.1

Οικονομική κατάσταση 4.3

Αυτές είναι οι συνέπειες του Μνημονίου της δυστυχίας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :