Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ 25.000.000 ΕΥΡΩ ΜΙΖΕΣ!Ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για “χρήματα που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα”.

Ο μάρτυρας, που καταθέτει για τρίτη ημέρα για την πορεία των φερόμενων ως παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, υποστήριξε και πάλι στο δικαστήριο ότι τα στοιχεία “κατατείνουν” πως τα χρήματα “διοχετεύθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο”.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος για το “παράνομο” χρήμα, “τα χρήματα, εδώ, κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από εταιρεία σε λογαριασμό. Τα ίδια ποσά κινούνται με βαλίτσες, με μετρητά… Συνέχεια κινούνται σε μετρητά… Όλοι οι λογαριασμοί κινούνται στη λογική του μαύρου χρήματος”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο μάρτυρας απαρίθμησε τα στοιχεία που κατατείνουν, κατά την κρίση του, στο ότι πίσω από τις εταιρείες- οχήματα και τη διακίνηση “ύποπτων” εμβασμάτων βρίσκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μεταξύ των στοιχείων που εδραιώνουν την κρίση του, ο κ. Βλάχος ανέφερε το θέμα των μετοχών της ΙΑΝΟΣ:

“Η εταιρεία Νόρις, στην οποία έφτασαν 1,5 εκατ. ευρώ -από την Ντρούμιλαν- αγόρασε το 20% των μετοχών του ΙΑΝΟΥ. Η εταιρεία αυτή δεν είχε άλλη εμφανή δραστηριότητα. Τα σώματα των μετοχών κατασχέθηκαν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπήρχε ένα προσχέδιο συμφωνητικού μεταξύ του Α. Τσοχατζόπουλου και του κατηγορουμένου ιδιοκτήτη της ΙΑΝΟΣ, Νίκου Καρατζά, προκειμένου να επαναγοράσει τις μετοχές που είχε πουλήσει στην εταιρεία Νόρις. Είναι μία περίοδος που ο Άκης έχει πρόβλημα ρευστότητας. Ζητάει, συνέχεια, λεφτά. Ζητάει λεφτά από τον Σμπώκο. Ψάχνει να βρει λεφτά. Δέχεται με αυτό το συμφωνητικό να πουλήσει πίσω τις μετοχές στον Καρατζά στην ίδια τιμή που τις αγόρασε, δηλαδή 1,5 εκατ. ευρώ”.

Η τοποθέτηση του εφοριακού προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του πρώην υπουργού, που ζήτησε να μην επιτρέψει κάποιες ερωτήσεις ο πρόεδρος. “Δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις; Θα τις ακούσετε. Ηρεμήστε, παρακαλώ” ήταν η απάντηση του προέδρου του δικαστηρίου, Χρήστου Κατσιάνη.

Κατά την άποψη του μάρτυρα, το ποσό των περίπου 25 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε, το 2000, η ρωσική ΑΝΤΕΥ στην Ντρούμιλαν του Φουάντ αλ Ζαγιάντ είχε “προσυμφωνηθει” για την αγορά των ΤΟRM1.

- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έχουμε 25.000.000 δολάρια ΗΠΑ, αυτό αντιστοιχεί στο 10% του ποσού των 250 εκατ. ευρώ που πιστώθηκε στην εταιρεία ΑΝΤΕΥ από το ΥΕΘΑ.

- ΑΠ.: Το ποσό αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχει σχέση με το ποσό της πίστωσης από το ΥΕΘΑ.

-ΕΙΣ.: Και τι συμπέρασμα βγάζουμε από αυτό;

-ΑΠ.: Ότι υπήρχε προσυνεννόηση.

Με βαλίτσες τώρα, με pumpers, με κουτιά σοκολάτας, ή μέσα σε ζάντες αυτοκινήτου, ο τρόπος που συνηθίζει η Μαφία και οι σκηνοθέτες των αμερικάνικων ταινιών δράσης, η διαδικασία του κόμματος της εγκατάλειψης ήταν το ίδιο και το αυτό.

ΜΙΖΕΣ – ΜΙΖΕΣ – ΜΙΖΕΣ.

Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση λέει ο Βενιζέλος. Χωρίς κυβέρνηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ θα του απαντήσουμε εμείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια :