Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


hellenic-army
Σε δημοσίευμα της η αλβανική εφημερίδα Shekulli υποστηρίζει πως έλληνες απόστρατοι στρατιωτικοί επισημαίνουν ότι Αλβανοί, Σλάβοι και Τούρκοι δεν πρέπει να αποτελέσουν μέρος του ελληνικού στρατού.
Φέρεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ , να ζητούν την κατάργηση ενός νόμου που ψηφίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας το 2011, που επιτρέπει στους πολίτες με ελληνική υπηκοότητα  να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές.
Σύμφωνα με τους απόστρατους στρατιωτικούς, αυτός ο νόμος παραβιάζει τα άρθρα 4 και 110 του Ελληνικού Συντάγματος.
Επισημαίνουν προς το Υπουργείο Άμυνας ότι οι πολίτες της Αλβανίας, της Νοτιοσλαβίας και της Τουρκίας προέρχονται από χώρες που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας και δεν μπορούν να εισάγονται στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές.
Οι πρώην υπήκοοι των χωρών αυτών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή έχουν εδαφικές διεκδικήσεις από  την Ελλάδα,  αν και έχουν την ελληνική υπηκοότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση.
Μάλιστα, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης της Ελλάδας με μια ξένη χώρα, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί μπορεί να λιποτακτήσουν και να περάσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο (της χώρας καταγωγής τους), επισημαίνει η αλβανική εφημερίδα Shekulli.

Δεν υπάρχουν σχόλια :