Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΧΟΝΤΡΕΣ BUSINESS ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ > ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ!!!

Στη φάση σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ΕΛΑΣστα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας.Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Δήμα, για το Κέντρο που βρίσκεται στην Κόρινθο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται το πέρας χρήσεως του Κέντρου ως προαναχωρησιακού στρατοπέδου, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

«Εύχομαι η χώρα να μπορέσει να επιλύσει το μεταναστευτικό στο σύνολό της και όλο αυτό το action plan, το οποίο έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην έχει πια ανάγκη. Στον βαθμό, όμως, που η χώρα θα έχει ανάγκη, ο συγκεκριμένος χώρος και το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει αποτελέσει στρατηγική επιλογή. Κατά συνέπεια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποσχεθώ και σε εσάς προσωπικά, αλλά στην κορινθιακή κοινωνία, την οποία υπολήπτομαι και σέβομαι, κάτι το οποίο δεν είναι στον άμεσο ή στον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του υπουργείου», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ είχε αιτηθεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό πότε υπολογίζεται να σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κόρινθο, ζητώντας επίσης και την ενίσχυση της εκεί αστυνομικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :