Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο από τον Νταβούτογλου

Η προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο από τον Νταβούτογλου
Σε προκλητικό παραλήρημα προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα, που όπως είπε θα επηρεάσουν θετικά τις διαπραγματεύσεις. Αφού όπως δήλωσε οι συναντήσεις πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να μπουν σε μεγαλύτερο βάθος.
Ο Τούρκος Υπουργός όμως ξέφυγε από τα "επιτρεπτά" όρια προκλητικότητας λέγοντας πως «Το νησί της Κύπρου ανήκει και στις δύο κοινότητες. Η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε με τις συμφωνίες του 1959-60 και από τις δύο κοινότητες. Σήμερα και οι δύο κοινότητες έχουν την πολιτική θέληση ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Η Τουρκία και η Ελλάδα στηρίζουν αυτή την πολιτική βούληση».
Παράλληλα σε μια άλλη εξέλιξη, υπάρχουν πληροφορίες πως την ερχόμενη Δευτέρα ο Νταβούτογλου θα έρθει στην Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις στα κατεχόμενα για το Κυπριακό.
Οι Τούρκοι θεωρούν δεδομένο πως η Κύπρος τους ανήκει. Είναι οι ίδιοι που συνομιλούν με τον ΑΝΑΝστασιάδη, για το μέλλον μας, παραγράφοντας την βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Με την νοοτροπία που έχουν οι Τούρκοι, η συμφωνία που θα επέλθει, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τουρκοποιήσει την Κύπρο.
Αυτό ΔΕΝ πρέπει να το επιτρέψουμε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Τούρκοι αλλά και οι εγχώριοι τουρκοπροσκυνημένοι πολιτικάντηδες, πως η Κύπρος είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Δεν ανήκει ούτε σε μία μειονότητα του 18%, ούτε στους ραγιάδες που μας κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :