Ο άνθρωπος που νομιμοποίησε τον Αττίλα σήκωσε ανάστημα για τα συμφέροντα των αμερικανών
Ο αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε θέσει ως μοναδική θέση του κλεπτοΠΑΣΟΚ την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, ενώπιον κοινού αποτελούμενο αποκλειστικά από πακιστανούς που είχαν εισπράξει μεροκάματο για να καθίσουν να ακούνε τις βλακείες του, ο Βενιζέλος αντί για πρόγραμμα έστω και ψευδές έλεγε ένα από «όχι στην Χρυσή Αυγή».
Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο πολιτικό αυλάκι. Ο Βενιζέλος αθωώθηκε από τον Σαμαρά για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων και πολλά άλλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ έχουν αποκαλυφθεί. Όμως η προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Χρυσής Αυγής έχει παραμείνει, προς τιμή μας. Είναι πραγματικά η πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ που μία θέση του διατηρείται μετεκλογικά.
Στο εσωτερικό ο Βενιζέλος και η κουστωδία του «πνέουν τα μένεα» εναντίον των «ναζιστών», όπως μας αποκαλούν σε κάθε ευκαιρία. Όμως από πού πηγάζει αυτή η θέση του ΠΑΣΟΚ; Άμα πήγαζε από την «ανησυχία» τους, τότε θα περίμενε κανείς ότι θα κρατούσαν ίδια ακριβώς στάση απέναντι σε πολιτικούς που, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έχουν φασιστικές καταβολές.
Όμως όπως αποδεικνύει η παραπάνω φωτογραφία ο Βενιζέλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να σταθεί δίπλα σε άτομα που χαιρετούν «ναζιστικά», αρκεί αυτοί να εξυπηρετούν τα συμφέρονται των αμερικανών. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Βενιζέλο σε «στενές επαφές» με τον πρωθυπουργό που διόρισαν οι αμερικανοί στην Ουκρανία.
Εκεί ο Βενιζέλος προέβη σε δηλώσεις μνημείο πολιτικής ανοησίας. Ας δούμε τις δηλώσεις του:
«Η συνάντηση που είχα με τον προσωρινό Πρόεδρο της Ουκρανίας και με τον Υπουργό Εξωτερικών, ταυτοχρόνως, μου έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσω καλύτερα την κατάσταση και να μεταφέρω το μήνυμα τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό. Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως κράτος, στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα υφιστάμενα σύνορα της Ουκρανίας, γιατί ασκούμε μια εξωτερική πολιτική αρχών που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Θέλουμε να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια, για όλους τους πολίτες, θέλουμε η μεταβατική κυβέρνηση να είναι συμπεριληπτική όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των περιφερειών της χώρας. Έκανα ειδική αναφορά στο ελληνικό στοιχείο της Μαριούπολης και γενικότερα, της ευρύτερης περιοχής και χαίρομαι, γιατί υπάρχει ετοιμότητα της Ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά.
Το οξύτερο όμως πρόβλημα που υπάρχει, αυτή τη στιγμή, είναι η οικονομική κρίση. Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις δικές τους προτάσεις και αντιλήψεις, για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά όχι μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να γίνει, οπωσδήποτε, μια διεθνής διάσκεψη για το θέμα αυτό, ώστε να διαμορφωθεί, άμεσα, το σχήμα. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία. Βεβαίως, όλα αυτά τελούν υπό το κλίμα της έντασης στην Κριμαία. Οι ουκρανορωσικές σχέσεις είναι καθοριστικές, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά, θα έλεγα και για την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα.
Πρέπει όλα να αντιμετωπιστούν με αυτοσυγκράτηση, με ψυχραιμία, με διάλογο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των υφισταμένων συμβατικών κειμένων που συνδέουν την Ουκρανία με τη Ρωσία, αλλά και με τη διεθνή κοινότητα και χαιρόμαστε, γιατί η προσωρινή Ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει την διαδικασία που συνδέει την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης.
Θεωρώ ότι η επίσκεψή μου, από την άποψη αυτή, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε και τις διμερείς σχέσεις, αλλά και να καταστήσουμε σαφή και το ρόλο της Ελλάδας, ως προεδρεύουσας χώρας σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίσταση.
Γιατί μπορούμε να προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες και αυτές μπορούν να γίνουν δεκτές από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, γιατί έχουμε καλλιεργήσει σχέσεις αξιοπιστίας, βασισμένες στην ειλικρίνεια και τη στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων»
Ο Υπουργός που στέκεται προσοχή όποτε περνά από δίπλα του ο Νταβούτογλου, σηκώνει ανάστημα έναντι της Ρωσίας και τολμάει να κάνει και δηλώσεις. Ο άνθρωπος που νομιμοποίησε τον Αττίλα, ξαφνικά απέκτησε πολιτικό μπόι και κάνει και δηλώσεις. O tempora o mores.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου