Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣmanolis samaras
Σίγουρα δεν το πήρατε χαμπάρι, αλλά το περιβόητο «ανάχωμα» προς την Χρυσή Αυγή, ιδρύθηκε! Πρόκειται για το κόμμα -που όπως παραδέχονταν όλοι- φιλοδοξεί να μαζέψει τις διαρροές ψηφοφόρων από την ΝΔ, για να μην πάνε στην Χρυσή Αυγή και μετά να τους… επαναμαντρώσει στην ΝΔ!
Έτσι, προχθές κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου-forum «Ελλήνων Πρωτοβουλία» το οποίο θα είναι ένα «ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων». Στην ουσία πρόκειται για προπομπό κόμματος, το οποίο –αν τελικά ιδρυθεί- θα τοποθετηθεί στα «δεξιά» της ΝΔ. Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη και τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη. Την προσπάθεια σιγοντάρουν οι Χ. Ζώης και Γ. Μανώλης, οι οποίοι προτίμησαν να μη βγουν μπροστά από τώρα. Προφανώς κρατάνε «πισινή» σε περίπτωση που η όλη προσπάθεια καταλήξει σε φιάσκο (κάτι που είναι πιθανότατο).
Από το όλο κόλπο απουσιάζει ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος, που παλαιότερα δημοσιεύματα (από την εποχή της αποχώρησής του από το κόμμα Καμμένου) τον έφεραν να τίθεται στην αρχηγία του νέου κόμματος. Μάλιστα, «συνομιλητές του κ. Μαρκόπουλου» (δηλαδή, για να μην παίζουμε, ο ίδιος ο Μαρκόπουλος) δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι: «θα το παρακολουθήσει με συμπάθεια αφού είναι φίλοι του αυτοί που το ίδρυσαν. Σε αυτή τη φάση ο Κώστας Μαρκόπουλος θα επιλέξει το δρόμο του ανεξάρτητου βουλευτή, αφού εκτιμά ότι δεν υπάρχει χώρος για νέους σχηματισμούς αυτή τη στιγμή, και δεν είναι ευνοϊκή η συγκυρία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον».
Ποια είναι η αλήθεια; Η Συγγρού, για λογαριασμό της οποίας ιδρύθηκε το «Φόρουμ», έκανε δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Επίσης απογοητευτικό ήταν και το αποτέλεσμα των επαφών που έκανε με διάφορα φαντάσματα του παρελθόντος (Καρατζαφέρη και άλλους… αδέσποτους), για την ένταξή τους στο «νέο κόμμα» (ανάχωμα). Κι όπως καταλαβαίνετε, η δουλειά χάλασε γιατί όλοι ήθελαν να γίνουν… αρχηγοί. Γι’ αυτό έριξε προς στιγμήν στο καναβάτσο τα «καμένα χαρτιά» και κράτησε τα «βαριά χαρτιά» στην… κατάψυξη. Αν κάτι αλλάξει προς το καλύτερο, τότε θα τα… ξεπαγώσει. Αν όχι θα τους… επαναμαντρώσει και θα ψάξει να βρει άλλους τρόπους αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής…
Η γνώμη μας με μία λέξη: Ματαιοπονούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :