Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση Χρήστου Παππά για την κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων του Καστελορίζου




Η αρχαία νήσος Μεγίστη, το Καστελλόριζο, βρίσκεται ένα μίλι μακριά από τα παράλια της Ιωνίας. Οι κάτοικοί της είναι σύγχρονοι ακρίτες. Ανάμεσά τους, υπόδειγμα φιλοπατρίας, στέκει η Κυρά της Ρω. Η νήσος Ρω είναι μια βραχονησίδα στο μικρό αρχιπέλαγος όπου μεγίστη νήσος είναι το Καστελόριζο. Στη Ρω ύψωνε καθημερινά τη γαλανόλευκη η μοναδική της κάτοικος, Δέσποινα Αχλαδιώτου που πέρασε έτσι στην αθανασία.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ και δύο ακόμα άτομα, παρακολουθώντας τη Ρω και εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη απουσία για λόγους υγείας της 77χρονης τότε Ελληνίδας, αποβιβάστηκαν στο νησί και τοποθέτησαν πάνω σ' ένα κοντάρι 4 μέτρων τη σημαία τους. Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε. Είχε μάλιστα σπεύσει τότε για την υποστήριξή της το ανθυποβρυχιακό σκάφος "Γ. Πεζόπουλος". 

Είτε από ειρωνία της τύχης, είτε εσκεμμένα, το Καστελλόριζο επέλεξε ο  ΓΑΠ για να ανακοινώσει στις 22 Απριλίου 2010 φορώντας μια μωβ μεγαλοβδομαδιάτικη γραβάτα ότι έριξε την Ελλάδα στην κρεατομηχανή του ΔΝΤ. 
 
Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 ο βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού συνδέσμου-Χρυσή αυγή, Χρήστος Παππάς, κατέθεσε ερωτηση με την οποία ζητά από πέντε υπουργεία να απαντήσουν για καίρια και επείγοντα ζητήματα επιβίωσης των 250 μόνιμων κατοίκων του νησιού, ζητήματα όπως το πόσιμο νερό και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Θα απαντήσουν άραγε τα συναρμόδια υπουργεία, και το κυριότερο, τι θα κάνουν για τους ακρίτες μας; 



Δεν υπάρχουν σχόλια :