Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΦΟΥ ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗ ΕΓΚΩΜΙΟΝ BY TSIPRAS



TSIPRAS3D
Με άνεση και στυλ… μεγάλου ηγέτη εμφανίστηκε ο… leader of SYRIZA, στην εκδήλωση του καθεστωτικού Ιδρύματος Κων/νος Καραμανλής, για την επέτειο θανάτου του κουφού ψευτοεθνάρχη. Τον οποίο δεν παρέλειψε να εξυμνήσει μέχρι… αηδίας:
«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν ξεχωριστές προσωπικότητες στην ιστορία. Μια τέτοια ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγάλος πολιτικός του αντίπαλος, Χαρίλαος Φλωράκης, τον είχε χαρακτηρίσει ηγέτη της τάξης του. Η αναγνώριση από τον πολιτικό σου αντίπαλο έχει πάντα μεγαλύτερη αξία. Η απόσταση από τα χρόνια εκείνα, μας βοηθά να προσεγγίσουμε σήμερα με λιγότερες προκαταλήψεις την επίδρασή του Καραμανλή στη σύγχρονη δημοκρατία και στη σύγχρονη Ελλάδα. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση. Κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες. Παραμένοντας μεν συντηρητικός, υπέρμαχος δηλαδή της διατήρησης και της εμπέδωσης του κοινωνικού καθεστώτος στο οποίο πίστευε και το οποίο για μας είναι καθεστώς συντήρησης και κοινωνικής αδικίας, εντούτοις ο Καραμανλής επέδειξε ταυτόχρονα ευαισθησίες, στις νέες πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες. Επεδίωξε και κατάφερε να διευρύνει τα όρια της παράταξής του. Αφουγκράστηκε τις νέες δημοκρατικές ανάγκες και κυρίως την ιστορική ανάγκη να οικοδομηθεί στη χώρα μια σταθερή δημοκρατική νομιμότητα, που θα προστατεύει τα στοιχειώδη δικαιώματα, θα περιορίζει στο ελάχιστο τους πολιτικούς διαχωρισμούς και θα διασφαλίζει την ομαλή εναλλαγή στην εξουσία».
(ΥΓ): Ας μην παρεξηγούνται κάποιοι αριστεροί. Πολύ καλά έπραξε ο… leader και τον εξύμνησε. Γιατί ο Καραμανλής είναι ο πατέρας της μεταπολίτευσης, εκλεκτό τέκνο της οποίας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :