Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “LE MONDE”



XA-AMALIADA
Σίγουρα θα ήμασταν άδικοι αν λέγαμε πως μόνο τα εγχώρια ΜΜΕ βρίζουν, λασπολογούν και συκοφαντούν ασύστολα την Χρυσή Αυγή. Το ίδιο κάνουν και τα ξένα, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα θεωρούμενα ως «έγκυρα», που είναι βεβαίως και τα πιο συστημικά.
Έτσι, αυτές τις μέρες δημοσιεύθηκε εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ελλάδα, στην εφημερίδα «Le Monde» -ναυαρχίδα του γαλλικού κατεστημένου (αν και οι ιδιοκτήτες της δεν είναι Γάλλοι…), υπό τον ενδεικτικό τίτλο «Καμπανάκι για την έκρηξη μίσους στην Ελλάδα». Το ρεπορτάζ υπογράφουν οι Ερίκ Διαμαντής (προφανώς ελληνικής καταγωγής) και ο Φιλίπ Κοέν (προφανώς εβραϊκής), ιδρυτής μιας κάποιας πρωτοβουλίας «για την πρόληψη του μίσους».
Στο ρεπορτάζ, γίνεται λόγος για «ένα εκρηκτικό κοκτέιλ λαϊκισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας», με αναφορές στην άνοδο της «ρατσιστικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ως ένδειξη «της έκρηξης της ρατσιστικής βίας στη χώρα μας», χαρακτηρίζεται «η πρόσφατη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού από έναν 29χρονο Έλληνα πυροσβέστη και τον 24χρονο φίλο του στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και αντίγραφα του Mein Kampf, του Αδόλφου Χίτλερ». Βεβαίως, ούτε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου του Πακιστανού (όπως ΨΕΥΔΩΣ ανακοίνωσαν κάποιοι εγκάθετοι που υπάρχουν στην Αστυνομία), ούτε και… αντίγραφα του βιβλίου του Χίτλερ.Βεβαίως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις δύο «μεγάλες προσωπικότητες» που υπογράφουν το άρθρο, όπως επίσης «ψιλά γράμματα» είναι και οι δεκάδες δολοφονίες ανυπεράσπιστων Ελλήνων από «κατατρεγμένους οικονομικούς μετανάστες» που γίνονται κάθε χρόνο, συνήθως με κίνητρο τη ληστεία (μόνο το 2012 έγιναν περίπου 50 τέτοιες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και μιλάμε μόνο για εξιχνιασθέντα εγκλήματα)!
Εκτεταμένη αναφορά γίνεται στις «θεωρίες συνωμοσίας» γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ και τη «στοχοποίηση» του «επιχειρηματία» Σάμπι Μιωνή, επειδή είναι εβραίος! «Η δημοκρατία στην Ελλάδα δοκιμάζεται, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους…», σημειώνει η… έγκριτη, η οποία κάνει αναφορά και στην οδηγία που εξέδωσε τον Νοέμβριο η πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία προειδοποιούσε τους… μαυριδερούς πολίτες της για τους κινδύνους να δεχθούν επίθεση στους δρόμους της Αθήνας!
Και το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Υπάρχει ανάγκη κοινής δράσης -από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις των χωρών, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία- για την Ελλάδα που υποφέρει από την ανεξέλεγκτη ξενοφοβία, πριν να είναι πολύ αργά».
Λυπούμεθα που θα απογοητεύσουμε τους δύο… ανησυχούντες, αλλά είναι ήδη πολύ αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :