Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑΝΗ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ-ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ- ΑΓΡΙΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

Untittghdfhdtrhrrrrrrrrrrrrrrrrfgfled
Άγριο κράξιμο και τραμπουκισμός στο ζεύγος Βαρουφάκη. Μας είχε “σκοτίσει” τα πάντα με την “ανετίλα”, τις μηχανές μεγάλου κυβισμού και τις περιπλανήσεις με τα φουλάρια στο δρόμο. Ο Γιάνης… “έφαγε” κράξιμο…όπως δεν είχε ποτέ φανταστεί!΄Πήγε για φαγητό χθες βράδυ… και έγινε χαμός! Τον περικύκλωσαν θαμώνες καταστημάτων στα Εξάρχεια…. και δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.
To συγκεκριμένο βίντεο είναι από τη στιγμή που έχουν βγει πλέον από το εστιατόριο και εκείνος προσπαθεί ο Βαρουφάκης να συνομιλήσει μαζί τους. Ακούγεται λοιπόν ένας από τους αντιεξουσιαστές να του λέει: “Ακου λίγο δεν φταις εσύ για όλα, αλλά καλώς καθόμαστε εδώ και σε κράζουμε όλοι. Τελείωσε είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε. Και δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια”.
O υπουργός Οικονομικών βγήκε μαζί με τη σύζυγό του και κάποιος από τους νεαρούς επιχείρησε να του πετάξει μπουκάλι, τον συγκράτησαν όμως οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη μηχανή του με τη σύζυγό του, προκειμένου να φύγουν, όταν οι νεαροί άρχισαν μια λεκτική «επίθεση», αμιγώς πολιτικού περιεχομένου.
Ο υπουργός προτίμησε, αντί να φύγει, να πιάσει κουβέντα μαζί τους.«Εσύ δεν έχεις πεινάσει ποτέ. Πήγαινε μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως να δεις τι γίνεται» του είπαν οι νεαροί, για να εισπράξουν την απάντηση:

«Έχετε δει τι λένε για μένα τις τελευταίες δύο μέρες. Είμαι ξένο σώμα στο σύστημα και αργά ή γρήγορα θα με πετάξουν. Έμενα στα Εξάρχεια, εδώ ανήκω. Θα επιστρέψω.»

Untittghdfhdfled
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Κατά τις δέκα το βράδυ συνάντησα την Δανάη και μία φίλη μας στην υπαίθρια αυλή του εστιατορίου Γιάντες στην Οδό Βαλτετσίου, όπου και δειπνήσαμε. Δύο ώρες περίπου αργότερα, αφού είχαμε ολοκληρώσει το δείπνο μας, εισέβαλε στην αυλή ομάδα αντιεξουσιαστών. Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρήψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον «χώρο τους».
Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.
Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την «εμπροσθοφυλακή» (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον «χώρο» τους.
Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.
Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια «εισβολών» ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.
Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή”, καταλήγει.baroufakis10_526_355

Δεν υπάρχουν σχόλια :