Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΟΖ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;



Γράφει ο Αντίοχος

Παρά τις διθυραμβικές προβλέψεις των… εθνικοφρόνων τελάληδων της τσιπροκαμμενικής συγκυβέρνησης, ο Τσίπρας τους την έκανε γυριστή μετά την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Λευκωσία.

Όπως είπε, η συγκυβέρνησή του θα κάνει ανακήρυξη ΑΟΖ, διευκρινίζοντας όμως, ότι αυτό θα γίνει εκεί όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση και η συνεργασία τρίτων χωρών. Και βέβαια, ως τρίτη χώρα εννοούσε την Τουρκία. Ιδού η δήλωσή του, όπως τη μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ: «Να υπογραμμίσω το πόσο σημαντικό είναι ότι η τριμερή μας συνεργασία βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και εξ’ αυτού του λόγου συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω με τις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο και βεβαίως όπου αυτό δεν απαιτεί και τη συνεννόηση και συνεργασία τρίτων χωρών».

Επειδή όμως τα… πατριωτάκια θα στεναχωριόντουσαν από τη συγκεκριμένη δήλωση και δε θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πουλάνε… κουτόχορτο στον ελληνικό λαό, ως δια μαγείας, λίγο αργότερα, στο κείμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού οι δηλώσεις του Τσίπρα δεν περιείχαν την επίμαχη φράση:«Υπογραμμίσαμε πόσο σημαντικό είναι η συνεργασία αυτή να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω με τις διαβουλεύσεις για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όπου αυτό είναι απαραίτητο».

Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :