Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

“ΣΕΙΣΜΟΣ”: ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης του Τζέφρι, ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΙΣΟΒΙΑ!

rondos2222014

Ποινική δίωξη στον στενό συνεργάτη του Τζέφρι! Εδώλιο «έδειξε» το Συμβούλιο Εφετών στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντο για την «αμαρτωλή» ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” η οποία φέρεται να είχε εισπράξει παράνομα περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ευρώ, από το 2000 έως το 2004 για έργο αποναρκοθέτησης σε Βοζνία, Λίβανο και Ιράκ.
Ο Άλεξ Ρόντος, πρώην στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με άλλα 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο προφυλακισμένος ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ Κωνσταντίνος Τζεβελέκο και η σύζυγός του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη, . Κατηγορούμενοι επίσης είναι οι τότε πρέσβεις Νικόλαος Τσαμαδός και Νικόλαος Μπάζας και οι νυν συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη – Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος προκαλώντας ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα κονδύλια ,που διατέθηκαν στην ΜΚΟ την περίοδο 2000-2004, χορηγήθηκαν χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου, όπως οι εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών, οι εκδόσεις εκθέσεων προόδου του έργου για τις εκταμιεύσεις ποσών κλπ, αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου από το ΥΠΕΞ στο 100% του κόστους του .
Πάντως, ο κ. Ρόντος απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας η οποία τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Το δικαστικό συμβούλιο, με το βούλευμά του, διατηρεί τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στους κατηγορουμένους ενώ απορρίπτει την αίτηση αποφυλάκισης του Κων. Τζεβελέκου, παρατείνοντας την προφυλάκισή του για έξι ακόμα μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια :