Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ: ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ “ΑΡΙΣΤΕΡΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ









Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την επίκαιρη ερώτησή του που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω «αναρμοδιότητας» του Υπουργείου Οικονομικών.

Η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε την νομοθετική κατοχύρωση των αναπηρικών συντάξεων και το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. Ο Συναγωνιστής αναφέρεται στους αναξιοπαθούντες ΑΜΕΑ συμπολίτες μας που έχουν ως μοναδικό εισόδημα την αναπηρική σύνταξή τους.

Η αναρμοδιότητα του Υπουργείου είναι πρωτάκουστη, καθώς ο ίδιος ο Υπουργός είναι αυτός που υπότίθεται ότι διαπραγματεύεται συμφωνίες που θα επηρεάσουν δυσμενώς εκατομμύρια Έλληνες συμπολίτες μας. και δεν μπορεί να αποκλείει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις ερωτήσεις που αφορούν ένα κομμάτι αυτών των εκατομμυρίων.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί να ανοίγει διάλογο με τους «παραστατημένους» των Εξαρχείων και να αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φυγομαχεί ακολουθώντας τις ίδιες νεοφιλελεύθερες σκληρές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι έτοιμη να λάβει νέα επαχθή μνημονιακά μέτρα.

Σας παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την επίκαιρη ερώτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Νομοθετική κατοχύρωση αναπηρικών συντάξεων και ακατάσχετου πρώτης κατοικίας»

Η εξασφάλιση του ελαχίστου ορίου διαβίωσης όπως συνδέεται με το δικαίωμα στη στέγη και τα προνοιακά επιδόματα των ΑΜΕΑ αποτελεί την ύψιστη μέριμνα ενός σύγχρονου κράτους δικαίου. Σήμερα, τίποτα από τα παραπάνω δεν εξασφαλίζεται στην Ελλάδα, παρά τις «κόκκινες γραμμές» και τις δημιουργικές ασάφειες του Υπουργού Οικονομικών. Ειδικότερα, ούτε το ακατάσχετο της ανύπαρκτης σύνταξης, ούτε το ακατάσχετο και το απλειστηρίαστο της μοναδικής (πρώτης) κατοικίας δεν κατοχυρώνονται πλέον νομοθετικά με αποτέλεσμα η επιβίωση των ασθενέστερων να τίθεται σε κίνδυνο, σήμερα παρά ποτέ,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεται η Κυβέρνηση να κατοχυρώσει νομοθετικά το ακατάσχετο όλων των αναπηρικών συντάξεων για οποιονδήποτε λόγω (χρέη σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες), εφόσον πρόκειται για το μοναδικό εισόδημα;
Πότε θα ισχύσει σε μόνιμη βάση –και όχι ως παράταση ισχύος– το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας;

Αθήνα, 20/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :