Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ (ΤΑ) 400;





Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Όσα και να πούμε, όσα και να σχολιάσουμε, ότι και να καταγγείλουμε, όσον αφορά την αδυναμία συνεννόησης, σύγκλισης και ταύτισης πρακτικών της σημερινής κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ποτέ δεν θα μπορέσουμε ν’ αποφανθούμε, ότι τα «είδαμε όλα». Η εφευρετικότητα τους, προς τον αρνητισμό φυσικά όλο και κάτι νέο θα μας προσφέρει καθημερινά.

Ο λόγος για τον υπουργό κύριο Μάρδα και τις χθεσινές δηλώσεις του πουρνό-πορνό, ότι μας λείπουν 400 εκατομμύρια ευρώ για το τέλος του μήνα.

Φανταστείτε λοιπόν τον ψυχισμό, τον πανικό και την απόγνωση του κάθε μισθωτού του δημοσίου ή συνταξιούχο, που άκουσε με το καλημέρα τις δηλώσεις του κυρίου υπουργού. Η πρώτη λογική ενέργεια που θα έκανε, όπως άλλωστε ο καθένας μη εξαιρουμένου του γράφοντος, ήταν να στηθεί έξω από την τράπεζα που έχει δυο δεκάρες και να τις αποσύρει για να έχει ρευστότητα για τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού του, αφού η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού δήλωσε ότι στο τέλος του μηνός θα υπάρξει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.

Εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση για να σχολιάσουμε ότι ο κύριος Μάρδας, με την προαναφερόμενη δήλωσή του έδειξε ότι ή είναι φιλαλήθης και άνθρωπος που δεν εμπαίζει τον Λαό ή είναι ανεύθυνος και αφελής. Κλείνει η παρένθεση.

Φυσικά λίγο αργότερα, μέσω των ερτζιανών ενώ βρίσκονταν καθ οδό για το υπουργείο ο κύριος Μάρδας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν τα χρήματα και το καλύτερο απ όλα, μόλις έφθασε στο γραφείο του δήλωσε στο STAR στην εκπομπή της κυρίας Τσαπανίδου ότι τα 400 εκατομμύρια βρέθηκαν.

Οι μετέπειτα δηλώσεις του που ακολούθησαν την πρώτη πρωινή, μας οδηγούν σε διάφορα συμπεράσματα.

Πρώτον πως ο Μεγαλοδύναμος έκανε το θαύμα του και εμφάνισε προ των ομμάτων του κυρίου υπουργού κασόνια γεμάτα χρυσές λίρες.

Δεύτερον πώς κάποιος από την οικονομική αριστοκρατία αυτού του τόπου ή από τους ευρωπαίους δανειστές ευαισθητοποιήθηκαν ακούγοντας ότι ενδέχεται στο τέλος του μηνός μισθωτοί και συνταξιούχοι να μην πληρωθούν και προσφέρθηκε ή προσφέρθηκαν να καταβάλουν τα 400 εκατομμύρια.

Και τρίτον και πλέον πιθανό ότι μετά τα εγκεφαλικά που έπαθαν στο Μαξίμου ακύγοντας τις δηλώσεις του κυρίου υπουργού, ενώ αυτός μετέβαινε στο υπουργείο, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και τον έκαναν «δυο παράδες», γι αυτό και αμέσως μετά, προσπάθησε εναγώνια να μαζέψει την πρώτη του κολοσσιαία γκάφα με άλλες πιο εξόφθαλμες και τραγικές.

Επομένως ο κύριος υπουργός δεν λειτουργούσε υπό το πρίσμα της φιλαλήθειας, όταν έκανε τις δηλώσεις περί του ελλείμματος, αλλά υπό το καθεστώς άκρατης αφέλειας και ανευθυνότητας.

Αγαπητοί μου έχουμε κουραστεί ε και εσείς σίγουρα έχετε κουραστεί να μας ακούτε να λέμε και να ξαναλέμε, ότι αυτοί που κυβερνούν τη Χώρα εκτός από την αναποτελεσματικότητά τους, κυρίως διακρίνονται για την απόκλιση απόψεων, τις σφοδρές μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές πρακτικές. Πλέον είναι πασιφανές ότι αδυνατούν να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αδυναμίες, αλλά ούτε καν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Και γι αυτό παίζουν τις κουμπάρες στην πλάτη του Λαού εφαρμόζοντας ο καθένας την πολιτική που προκύπτει από τις προσωπικές τους ιδέες και θεωρήσεις, αλλά με την επισημότητα κυβερνητικής στρατηγικής.

Ο ένας ανοίγει τα σύνορα εν μια νυκτί, ο άλλος κλείνει τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τους αφήνει ανεξέλεγκτους στο Αθηναϊκό κέντρο, ο τρίτος δεν σέβεται συμβάσεις και συμφωνίες με επενδυτές και νομικές πράξεις δικαίωσης τους και θέτει τον πέλεκυ της ανεργίας υπεράνω των κεφαλών εκατοντάδων εργαζομένων, ο τέταρτος δείχνει τα δόντια και τα νύχια του στους ευρωπαίους και απειλεί με ρήξη, την στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών διαπραγματεύονται και ο έκτος θεωρεί ως καταξίωση της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης την απελευθέρωση εγκληματιών και δολοφόνων τρομοκρατών και τους επισκέπτεται στις φυλακές παρόλο που είναι βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος. Σταματούμε την αρίθμηση γιατί θα φθάσουμε σε διψήφιο νούμερο και θα γίνουμε κουραστικοί.

Αυτοί λοιπόν μας κυβερνούν και από αυτούς περιμένουμε να δούμε ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας και επιτέλους ένα χάραμα ευημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :