Κυριακή 3 Μαΐου 2015

BANKINGNEWS.GR: ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο χρόνος που θα απαιτηθεί ώστε δικαστικά να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή – η αθώωση της Χρυσής Αυγής είναι παραπάνω από βέβαιη – συμπίπτει με την έναρξη της πολιτικής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφονται πολλά σχόλια, δημοσιεύματα, αναλύσεις και εκθέσεις που λίγο έως πολύ παρουσιάζουν την επερχόμενη ή εκτιμώμενη ή προβλεπόμενη άνοδο της Χρυσής Αυγής ως απειλή.
Όλη αυτή η προσέγγιση είναι ανόητη και θεωρούμε ότι απλά επαναλαμβάνονται στρεβλωμένα στερεότυπα και κακέκτυπα που δεν συνάδουν με την λογική.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σχολιάσουμε είναι ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν θα έρθει άμεσα.



Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται την δικαστική της αθώωση ώστε και ηθικά να δικαιωθεί καθώς πολιτικά και κοινωνικά την έχει πετύχει και με το παραπάνω αφού εξελέγη τρίτο πολιτικό κόμμα με 6,28% στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με 388.387 ψήφους.
Ο χρόνος που θα απαιτηθεί ώστε δικαστικά να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή – η αθώωση της Χρυσής Αυγής είναι παραπάνω από βέβαιη – συμπίπτει με την έναρξη της πολιτικής φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φθαρεί πολιτικά κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, θα φθαρεί πολιτικά όταν θα αρχίσει να ασκεί εξουσία.

Γιατί όμως η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει την νέα ισχυρή, υγιή και ανερχόμενη πολιτική δύναμη του τόπου και πως αυτό θα επιτευχθεί;
Ας δούμε λίγο τα πολιτικά δεδομένα ψύχραιμα.
Η ΝΔ είναι καταδικασμένη στο 20% με 21% όσο παραμένει ο Σαμαράς πρόεδρος της.
Ηττήθηκε τόσο σκληρά που ευελπιστεί ότι ο λαός θα στείλει στο πυρ το εξώτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και θα του αναθέσει πάλι την διακυβέρνηση της χώρας.
Η διακυβέρνηση Σαμαρά ήταν από τις πιο ανήθικες και ανέντιμες διακυβερνήσεις με όρους πολιτικής πρακτικής.
Με όρους αποτελέσματος ήταν καλύτερη από την σημερινή εικόνα της χώρας όπως την διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός δεν θα ξαναδώσει νέα εντολή στον Σαμαρά ή θα παραμείνει αρχηγός ενός καθηλωμένου και ανάπηρου κόμματος ή θα υπάρξει μια ιστορική ανανέωση προσώπων και ιδεών.
Η ΝΔ είναι παλαιά νέα δημοκρατία δεν συναρπάζει είναι ένα φθαρμένο κόμμα και με φθαρμένες ιδέες ένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Όσοι διαφωνήσετε προκαταβολικά να σας πούμε γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φερόταν ότι ρίχνει την Ελλάδα στα βράχια (κατά την άποψη μας ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έριχνε την Ελλάδα στα βράχια) η ΝΔ έχανε δημοσκοπικά και από το 27,8% των εκλογών βρέθηκε στο 20% και 21%;
Η ΝΔ βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι έτοιμη για 100στάρι.
Η ΝΔ αν θέλει να είναι πρωταγωνιστής πρέπει να τα αλλάξει όλα.
Το Ποτάμι ένα συνονθύλευμα ιδεών σοσιαλιστοφιλελεύθερων, βλαχοκυριλέ βουτηγμένο σε βούρκο ιδεοληψιών, θιασώτες των συμφερόντων που πολύ καλά προστατεύουν, με ενίοτε στοχευμένες προτάσεις για να μην κατηγορηθούμε ότι είμαστε προκατειλημμένοι.
Το Ποτάμι ποτέ δεν θα γίνει Σηκουάνας, ή Μισισιπής ή Νείλος το πολύ πολύ να εξελιχθεί σε Βοσβόζη ούτε καν Στρυμόνα ποταμό.
Το ΚΚΕ δεν θα γράψουμε πολλά είναι καταδικασμένο στο 5% εκεί ήταν και εκεί θα παραμείνει, παρωχημένο, πολιτικά ανεπαρκές, ιδεολογικά κολλημένο, είναι το κόμμα που ζει στον κόσμο του. Οι δε ιδέες του που πολλοί ενίοτε λένε συμφωνούμε με τον Μάρξ είναι το αποκορύφωμα του πολιτικού τσαρλατανισμού. Είναι το μόνο κόμμα που τα ποσοστά του επηρεάζονται από τους θανάτους και τις γεννήσεις καμία απήχηση στην κοινωνία καταδικασμένο να βρίσκεται πίσω και χαμηλά.
Το ΠΑΣΟΚ από το 48% βρέθηκε στο 4,68%. Καμία άλλη αναφορά το κόμμα αυτό απέτυχε στο πέρας της ζωής του να διασφαλίσει την υστεροφημία του.

Πάμε στην Χρυσή Αυγή, αυτοί οι εγκληματίες, οι τραμπούκοι, οι υπόκοσμοι λένε οι άλλοι αλλά έχουν τις πιο σταθερές ιδέες και απόψεις.
Ελέγχθηκαν από τον ΣΔΟΕ και βρέθηκαν πεντακάθαροι, π.χ. αν γίνει έλεγχος του ΣΔΟΕ στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε αυτά τα δύο κόμματα σας διαβεβαιώνω ότι θα κλείσουν αύριο το πρωί.
Έχουν ιδέες εθνικιστικές και πατριωτικές και έχουν κάθε δικαίωμα να τις εκφράζουν.
Η συνωμοσία της σιωπής που υπήρξε εις βάρος της Χρυσής Αυγής δεν την απομόνωσε καθώς ξανά βρέθηκε τρίτο κόμμα.
Όμως η Χρυσή Αυγή χρειάζεται να προβεί σε ριζικές αλλαγές, όχι μόνο μέσω ενός συνεδρίου που ετοιμάζει αλλά ιδεών, προσώπων, στρατηγικής και αντιλήψεων.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν είναι καλύτερα από την Χρυσή Αυγή.
Προφανώς και η Χρυσή Αυγή έχει και τρωτά, λάθη, παραλείψεις, ανόητες κινήσεις.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα είναι μια θετική εξέλιξη για την ανανέωση της παρακμάζουσας δημοκρατίας
Πολλοί επικαλούνται την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως απειλή ενώ θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη ώστε να ανανεωθεί η δημοκρατία.
Η Χρυσή Αυγή έχει δύο δρόμους να επιλέξει.

Να παραμείνει ως έχει αλλά θα βρίσκεται καθηλωμένη στην τρίτη θέση των πολιτικών δυνάμεων ή να αλλάξει, να ανανεωθεί ώστε να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους και να αρχίσει να αποτελεί επιλογή εξουσίας.
Τώρα παραμένει ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα διαμαρτυρίας, η Χρυσή Αυγή πρέπει να μετεξελιχθεί σε κόμμα εξουσίας και αυτή η μετεξέλιξη απαιτεί αλλαγές ριζικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :