Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ



Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, φιλόλογος

Ο Αριστερίδης Μπαλτάς ξαναχτυπά! Δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Ως Αριστερίδης (και όχι Αριστείδης) Μπαλτάς υπογράφει την απάντησή του ο υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Καράογλου για τις οφειλές δεδουλευμένων στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων. Ακόμα και αν η αβλεψία χρεωθεί στον συντάκτη του εγγράφου, πιθανότατα κάποιον γραμματέα, εξακολουθεί να ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα αληθή λέγει». Η αριστερίστικη ιδεολογική αγκύλωση του υπουργού Παιδείας διαφάνηκε από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, όταν ξιφούλκησε εναντίον της αριστείας και έψεξε αφελώς τον θεσμό των πειραματικών και προτύπων σχολείων. Όσοι θεώρησαν τα παραπάνω απλά άτυχες διατυπώσεις, αναγκάστηκαν να πειστούν για την επικινδυνότητα του ανδρός όταν ήλθε στο φως το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, με το οποίο συντελείται ένα τραγικό πισωγύρισμα στον χώρο της ανωτάτης εκπαίδευσης. Ισχυροποίηση της κομματοκρατίας, διαστρέβλωση της έννοιας του ασύλου, επιστροφή των αιωνίων φοιτητών, συμμετοχή των παρατάξεων στην διοίκηση των ιδρυμάτων και άλλα ακόμη αναχρονιστικά.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει, όπως γινόταν ανέκαθεν, τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις Διεθνείς και Βαλκανικές Ολυμπιάδες, στις οποίες παραδοσιακά και συστηματικά διαπρέπουν. Η σχετική αναφορά κοινοποιήθηκε στις Ενώσεις Μαθηματικών,Χημικών,Φυσικών,Βιοεπιστημόνων,Αστρονόμων,Επιστημόνων Η/Υ και στον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μεταξύ άλλων αναφέρει : «Το υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες λόγω περικοπών, συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας».

Άκουσον, άκουσον! Οι Έλληνες μαθητές ,απόγονοι των ιδρυτών πασών των επιστημών να μην συμμετέχουν στις μαθηματικές και λοιπές Ολυμπιάδες λόγω έλλειψης του… ιλιγγιώδους ποσού των 9.000 ευρώ.

Να αναφωνήσει κανείς αίσχος είναι λίγο. Αλλά είναι και μάταιο ,αφού προφανώς ο κύριος Μπαλτάς δεν αισχύνεται διότι αν ησχύνετο θα περιέκοπτε από οπουδήποτε αλλού ή ακόμα ακόμα θα διέθετε τα χρήματα από τις προσωπικές του καταθέσεις προκειμένου να μην στιγματιστεί από την Ιστορία ως ο υπουργός κατά την διάρκεια της θητείας του οποίου συνέβη το εφιαλτικό περιστατικό. Φιλότιμο χρειάζεται για να κάνει κάτι τέτοιο, το οποίο μάλλον αγνοεί και τι σημαίνει.

Ενώ το κονδύλι θα καλύψει εν τέλει το Ίδρυμα Νιάρχου, η προσχηματική αιτία της κρίσης λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για να αποκρύψει την πραγματική πρόθεση του Μπαλτά και των άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, η οποία είναι η αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Εξ’ ου και η στοχοποίηση του τομέα της Παιδείας, του φυτωρίου νέων υγιών Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :