Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ





Γράφει ο Νικογιάννης

Η πίεση που ασκείται στην χώρα τις τελευταίες μέρες προκειμένου η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα ακόμη μνημόνιο είναι τεράστια.

Έχουν εξαπολύσει εναντίον μας έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο, ενώ η κυβέρνηση από την μία κάνει ψευτοτσαμπουκάδες για να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο και από την άλλη ξεζουμίζει τα αποθεματικά των ταμείων, του ΕΣΠΑ, τα διαθέσιμα των ΟΤΑ και των περιφερειών για να πληρώσει το ΔΝΤ και τους δανειστές – τοκογλύφους.

Και όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο απλά αν η Κυβέρνηση Τσίπρα έκανε πράξη την Λαϊκή εντολή, γιατί τον Τσίπρα τον ψήφισε ο λαός για να κάνει μονομερή καταγγελία του Μνημονίου – έστω διαγραφή του χρέους! Αυτή ήταν η ρήξη που περίμενε ο Λαός και αυτή ΔΕΝ ήρθε ΠΟΤΕ! Δεν τον ψήφισε για να υπογράψει μνημόνια.

Με τις θέσεις τις Χρυσής Αυγής έρχεται να συμφωνήσει εμμέσως πλην σαφώς και ο αριστερός Γάλλος οικονομολόγος ο Τομά Πικετί.

«Η Γερμανία είδε τα χρέη της να διαγράφονται κατά ένα μεγάλο μέρος από τους Συμμάχους το 1953. Ήταν μια πολύ καλή λύση», είπε ο Τομά Πικετί. Διότι «η διαγραφή της επέτρεψε στις κυβερνήσεις της Βόννης (τότε) να ανοικοδομήσουν τη χώρα και να την ξανακάνουν παγκόσμια οικονομική δύναμη».

«Γιατί να μην προκρίναμε και σήμερα μια ανάλογη λύση για την Ελλάδα;», αναρωτήθηκε ο Γάλλος οικονομολόγος. «Οι νέοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν πιο ακριβά από τους Γερμανούς τα λάθη του παρελθόντος; Γιατί να τους αρνούμαστε όσα δεχθήκαμε να παράσχουμε στους Γερμανούς;», αναρωτήθηκε ο Πικετί.

Θα το ξαναπούμε όσες φορές χρειάζεται! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τι ήθελαν και τι πέτυχαν οι βλαχοδήμαρχοι του Σύριζα; Να δώσουν λίγη χαρά με τους ψευτοτσαμπουκάδες και τα «δεν συνομιλούμε με την Τρόϊκα» στον λαό. Ως εκεί!

Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή και αμετάκλητη στην θέση της περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, σε αντίθεση με τον Σύριζα που έχει ήδη συμφωνήσει με τους διεθνείς τοκογλύφους για το επερχόμενο 4ο Μνημόνιο. Μην κοιτάτε τους ψευτοτσαμπουκάδες και τις υποσχέσεις για ρήξη που είναι για λαϊκή κατανάλωση. Το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :