Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

XAMOΣ στην πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων με αντιεξουσιαστές! Έγινε συμπλοκή και επενέβησαν τα ΜΑΤ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ “Makeleio.gr”)

poreia2

Ένταση επικράτησε πριν από λίγα λεπτά στην Πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιούν πορεία μέλη τηςΠαμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο πλαίσιο της ημέρας Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η συγκέντρωση των μελών της ΠΟΕ «συναντήθηκε» με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία με αίτημα τη μη έκδοση Τούρκων πολιτικών κρατούμενων.
Τα συνθήματα των αλληλέγγυων προκάλεσαν την αντίδραση των Ποντίων, οι οποίοι απάντησαν με συνθήματα εναντίον των Τούρκων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.
Στις 19:00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την φορεσιά του πόντιου αντάρτη, ενώ είχε προηγηθεί εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Αρμενικής Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

E1poreia1poreia3

Δεν υπάρχουν σχόλια :