Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΟΙ ΛΑΟΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ



Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Όταν βρίσκεσαι στο περιθώριο της πολιτικής, όταν έχεις κάνει τον κύκλο σου ως ενεργός πολιτικός και μάλιστα αποτυχημένος, μιας και ουδείς πολιτικός εκ του «συνταγματικού τόξου» δύναται να θεωρηθεί πετυχημένος, τότε δεν υπάρχει λόγος να απασχολείς την κοινή γνώμη εκτοξεύοντας κοτσάνες μόνο και μόνο για να προβληθείς σε καμιά εφημερίδα ή σε κανένα κανάλι.

Ο λόγος για την κ. Μπακογιάννη που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκίνησε μία επικίνδυνη για τον τόπο, κινδυνολογία, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, παρά μόνο η προσωπική της προβολή. Έτσι παριστάνοντας τη Πυθία δήλωσε για ελεγχόμενη κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες, αν δεν υπάρξει μέχρι την Παρασκευή το αργότερο συμφωνία με τους εταίρους. Και γιατί μας το λέτε αυτό κ Μπακογιάννη; Τι να κάνουμε εμείς ο απλός ο κόσμος; Να πάρουμε τα παλούκια και να βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας με το έτσι θέλω; Να πάμε να σηκώσουμε και τα υπόλοιπα των καταθέσεων μας, όσοι έχουν, τινάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την μπάνκα στον αέρα; Ενώ εσείς κ. Μπακογιάννη είστε εδώ στην Ελλάδα απλά για να εκτελείτε χρέη παρατηρητηρίου των πολιτικών δρωμένων!!!

Ούτε εσείς η ίδια δεν ξέρετε γιατί τα είπατε όλα αυτά κ. Μπακογιάννη. Αλλά πολύ περισσότερο η κίνησή σας αυτή μαρτυρά πανικό και αμηχανία, και ιδού το γιατί. Δεν είσαστε σε θέση πλέον ούτε εσείς ούτε οι παρατρεχάμενοί σας να ασκήσετε σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν κινήσατε τις διαδικασίες του συνεδρίου της παράταξή σας, μαζεύοντας 27 βουλευτές. Βουλευτές είχατε τη δυνατότητα να βρείτε, και πολύ περισσότερους από 27 τον αριθμό που λέει το καταστατικό σας. Αλλού όμως ήταν το πρόβλημα κ. Μπακογιάννη. Το πρόβλημα έγκειται ότι δεν ξέρατε σε ποιο απόκομμα απ’ όλα θα ηγηθείτε μιας και η ΝΔ έχει ήδη κομματιαστεί σε απόκομμα καραμανλικών, σε απόκομμα μητσοτακικών, σε απόκομμα σαμαράδων, καθώς και σε βορίδηδες και δένδιες που σε ρόλο στρακαστρούκας δεν ξέρουν που πατάνε. Το ίδιο βέβαια πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο κ. Καραμανλής. Οπότε όποιος μπει μπροστά για νέος αρχηγός της ΝΔ, θα χρεωθεί και τη ρετσινιά της αναπόφευκτης διάλυσης. Δυστυχώς κ. Ντόρα για σας, και ευτυχώς για την Πατρίδα μας αυτή είναι η μοίρα όλων των αστικών κομμάτων, και δη των Ελληνικών, που το πρώτο μέλος που κάνει την εγγραφή του σε αυτά, είναι η διαφθορά. Όσο πιο γρήγορα αποσυρθείτε από την πολιτική σκηνή τόσο το καλύτερο για το μέλλον του τόπου. Αυτό ισχύει και για πολλούς άλλους της παράταξή σας, μιας και τους τελευταίους τέσσερις μήνες είστε παντελώς ανύπαρκτοι μέσα στο κοινοβούλιο. Περισσότερες εμφανίσεις έχετε στα τηλεπαράθυρα, παρά στη βουλή. Αυτά δεν είναι καθήκοντα για άσκηση αντιπολιτεύσεως, αλλά ενέργειες για οντισιόν κινηματογραφικών ταινιών.

Για το τέλος άφησα, τον έναν (!!!), τον ανεπανάληπτο (!!!), τον μεγάλο Σημίτη!!! Για όσους αναρωτιούνταν πότε θα έσκαγε η μ@λ@κία, έσκασε προχθές την Κυριακή, με συνέντευξη που έδωσε ο λεγάμενος στο «βήμα», λέγοντας: «Οι δυνάμεις της ανανέωσης οφείλουν να συσπειρωθούν, να ξεπεράσουν την πολυδιάσπασή τους, την εμμονή σε ιστορικά σχήματα, την πολιτική συμπεριφορά που υποτιμά τη συνεργασία και τη συνεννόηση». Με λίγα λόγια κάλεσε όλους τους κατεδαφισμένους εντός του κοινοβουλίου βουλευτές, και όχι μόνο, μαζί με τα αποκόμματά τους σε ευρύ συνασπισμό για να αντιμετωπίσουν το Σύριζα. Τι να πει εδώ κανείς; Αυτό δεν θα είναι συνασπισμός θα είναι η σάρα, η μάρα, και το κακό συναπάντημα.

Υπεύθυνη και σταθερή πολιτική γραμμή έχουν μόνο οι του Λαϊκού Συνδέσμου Έλληνες Εθνικιστές καθώς είναι οι μόνοι που εκτελούν χρέη αντιπολίτευσης και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :