Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ



Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, φιλόλογος

Είναι εξόχως γελοίο και μόνο να συζητάμε αν οι αστυνομικές δυνάμεις περιφρούρησης του Κοινοβουλίου έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το αποχωρητήριο της Βουλής. Είναι δε εξοργιστικό ότι το ζήτημα δεν είναι καινοφανές αλλά χρονίζον. Παραταύτα μέσα από την διένεξη της προέδρου κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον υπουργό κύριο Πανούση αναδύθηκε μία άκρως καταδικαστέα πολιτικοϊδεολογική θεώρηση. Αναφέρει οργίλως μεταξύ άλλων στην δήλωσή της η κα Κωνσταντοπούλου <<…την ταυτόχρονη ανακήρυξη των αστυνομικών δυνάμεων ως ισότιμο θεσμό με τη Βουλή.>>.

Ειλικρινά, πού ακούστηκε κάτι τέτοιο; Ισότιμη η Βουλή με τα σώματα ασφαλείας; Αυτός είναι ο πιο ιταμός, ποταπός λόγος που ξεστομίστηκε (γράφτηκε για την ακρίβεια) ποτέ! Συμφωνούμε απολύτως με την κα Κωνσταντοπούλου πως η απόπειρα εξομοίωσης των δύο θεσμών είναι απαράδεκτη, ανιστόρητη, προσβλητική και επικίνδυνη.

Η Βουλή, η οποία παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων, που εκχώρησε σε απόλυτο βαθμό την εθνική μας κυριαρχία, που εξαθλίωσε τον Έλληνα εξωθώντας τον στην αυτοχειρία, είναι δυνατόν να συγκριθεί με την ελληνική Αστυνομία; Η σκέψη καθεαυτή είναι ιερόσυλη. Αυτός ο ναός της διαφθοράς, της διαπλοκής, της προδοσίας τολμά να διεκδικεί το δικαίωμα να τεθεί ως θεσμός υπεράνω της Αστυνομίας; Πραγματικά, πόθεν;

Οι Έλληνες αστυνομικοί με αυτοθυσία επιχειρούν καθημερινά, υφιστάμενοι ατέρμονες αντιξοότητες, όπως η εχθρική αντιμετώπιση από το ίδιο το κράτος, η έλλειψη εξοπλισμού, η υπόθαλψη της παραβατικότητας από πλευράς Πολιτείας και άλλες πολλές. Πολεμούν θαρραλέα το έγκλημα ,σώζουν ζωές, περιουσίες, αξιοπρέπεια χωρίς να φείδονται κόπων και μέσων προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους τιμώντας τον όρκο τους.

Τους συμπολίτες μας που η πολιτικάντικη ηγεσία κατακρήμνισε στα Τάρταρα η Αστυνομία τους στηρίζει, τους συνεπικουρεί, τους παρέχει την δεύτερη ευκαιρία στην ζωή. Την σήψη που επέβαλε στην χώρα ο πολιτικάντικος εσμός ,με την αποδοχή της εισβολής εκατομμυρίων αλλοδαπών, η Αστυνομία την αντιμάχεται, την περιορίζει, την ανατρέπει.

Πιο τρανή απόδειξη, τρανότερη και από την ευγνωμοσύνη αμέτρητων διασωθέντων και ευεργετηθέντων, είναι το αίμα. Το αίμα των ηρωικών αστυνομικών που χύθηκε εν ώρα καθήκοντος και καθώς κυλάει ζητάει δικαίωση.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον ανίερο να εξομοιώνουμε την προσφορά της Βουλής με αυτή της Αστυνομίας. Είναι παράλογο να τις εξισώνουμε θεσμικά. Η Αστυνομία σαφώς είναι παρασάγγας ανώτερη της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :