Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Δώστε την δυνατότητα στην Ρωσία να λειτουργήσει Ρωσική Στρατιωτική Βάση σε Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»

stratiotes

«Η πρόσφατη , πρωτοφανής προκλητικότητα της γείτονας χώρας που εισήλθε με το πρόσχημα άσκησης , με πολεμικά καράβια και μαχητικά αεροπλάνα σε όλο το Αιγαίο σημαίνει πολλά … Γεωπολιτικά και Γεωστρατηγικά .
Τα γνωστά σχέδια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ακριβώς την ώρα που η χώρα μας , φαίνεται να δίνει μια μάχη η έκβαση της οποίας , επηρεάζει πολλές εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής μας …. αναμενόμενο.
Στο Αιγαίο, η Τουρκία ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια για αλλαγή προς όφελός της του status που προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες. Γι’ αυτό υπενθυμίζει τις επιδιώξεις της με διαρκείς παραβιάσεις. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των νησιών βρίσκεται υπό ελληνική κυριαρχία, αποτελεί το σημαντικότερο αδιέξοδο της θαλάσσιας πολιτικής της Τουρκίας.

Την αδιέξοδη θέση όμως αυτή της Τουρκίας μπορεί να εκμεταλλευτούν άλλα συμφέροντα , που θέλουν την πατρίδα μας χρόνια τώρα , υπο έλεγχο … δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περεταίρω.
Με άλλα λόγια , το πραγματικό πρόβλημα , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ , αλλά το συνονθύλευμα των γεωπολιτικών ( με οικονομικό υπόβαθρο ) συμφερόντων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις «επιθυμίες της » , σε βάρος μας … χωρίς να διστάζουν .
Άποψη μας είναι ότι , η διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης , μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας , αναφορικά με την προκλητικότητα της και τις διεκδικήσεις της , είναι ένα σχέδιο που χρόνια τώρα επιμελούνται και διατηρούν προς όφελός τους , συμφέροντα που δεν τους ενδιαφέρει ,ούτε ή ελληνική ούτε ή Τουρκική πραγματικότητα .
Η Τουρκία κινείται υπηρετώντας τις ΝΟΜΙΖΌΜΕΝΕΣ στρατηγικές της επιδιώξεις . Στην ουσία όμως υπηρετεί τις επιδιώξεις άλλων .
Η χρόνια αυτή διαμορφωθείσα κατάσταση , που ενίοτε κλιμακώνεται επικίνδυνα με κίνδυνο να χαθεί η ψυχραιμία , μας δίδει το δικαίωμα να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την Ειρηνικές σχέσεις μας με την γείτονα χώρα , για το καλό και των δύο κρατών …. είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι .
… εν κατακλείδι
Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης … κ Υπουργέ .
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :