Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
Δεν έλαβαν την απαιτούμενη πλειοψηφία τα άρθρα για την αναψηλάφηση υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πρόκειται για τα άρθρα 62, 63 και 83 που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Αν και κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, τελικά οι αντιδράσεις δεν κάμφθηκαν και τα άρθρα καταψηφίστηκαν από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή με συνέπεια οι επίμαχες διατάξεις να μην συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Σχολιάζοντας την εμμονή των βουλευτών στις αντιρρήσεις, ο κ. Ρουπακιώτης, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε σπεύσει να διατυπώσει αιχμές για τους βουλευτές που επέμειναν στις κάθετες αντιρρήσεις.

«Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν όχι διαφορετικές αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα δείγμα ποιότητας, άλλης κουλτούρας τουλάχιστον από τα κόμματα που συνεργάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :