Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ... ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΗΤΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ...!
Δικαιώνονται 18 Κούρδοι, έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγαν, για την υπόθεση εξαφάνισης συγγενών τους.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Τουρκία, η οποία κατηγορούνταν για πλημμελή και αναποτελεσματική έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση πέντε στενών συγγενών τους στα βουνά της επαρχίας Χακάρι το 1996, παραβίασε το δικαίωμα διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας και το δικαίωμα προσφυγής σε μια δίκαιη δίκη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στο Δικαστήριο οι Κούρδοι, οι συγγενείς τους συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ ανταρτών του ΡΚΚ και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι 18 Κούρδοι κατήγγειλαν πως οι συγγενείς τους πρέπει να είναι νεκροί, αλλά διαμαρτυρήθηκαν ότι οι τουρκικές αρχές δεν διεξήγαγαν καμία ουσιαστική έρευνα για τη διακρίβωση της τύχης αυτών των ανθρώπων.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως η Τουρκία υποχρεούται να καταβάλει 20.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη στον καθένα από τους προσφεύγοντες.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :